Jaunumi, ziņas

2023. gads Tukuma novada pašvaldībai ir bijis gana darbīgs. Ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansiālu atbalstu, valsts budžeta finansējumu un pašvaldības līdzfinansējumu īstenoti pašvaldības attīstībai nozīmīgi projekti, kā rezultātā uzlabota gan novada infrastruktūra, gan kopējā iedzīvotāju labklājība. Aicinām atskatīties uz aizvadītā gada nozīmīgākajiem paveiktajiem un īstenošanā esošajiem projektiem.

2023.gadā Tukuma novada pašvaldība īstenoja 29 nozīmīgākos objektus/projektus par kopējo summu 6 738 747,77 EUR, t.sk. ES fondu finansējums – 1 638 293,95 EUR, pašvaldības finansējums – 2 002 538,73 EUR, valsts budžeta dotācija – 378 935,32 EUR. Savukārt aizņēmumi pērn projektu realizēšanai tika saņemti 2 718 979,77 EUR apmērā.

Tukumā

  • 2023. gada aprīlī noslēdzies projekts “Energoefektivitātes paaugstināšana PII “Vālodzīte””, veicot bērnudārza  ēkā energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus. Projekta kopējās izmaksas ir 1 867 549,68 EUR. Jūlijā jaunajās telpās iegādātas un uzstādītas mēbeles un tehnika par kopējo summu 176 369,60 EUR ar PVN (pašvaldības budžeta finansējums).
  • Pabeigti būvdarbi Annas, Kalna, Miera un Magoņu ielās Tukumā. Annas un Kalna ielās izbūvēts asfaltbetona segums, pašvaldībai pieejamā finansējuma ietvaros veikta lietus ūdens atvades tekņu izbūve. Miera ielā veikta bruģētas ietves izbūve un asfaltbetona seguma izbūve braucamajā daļā, Magoņu ielas posmos nobruģēta ielas braucamā daļa. Ielu pārbūves kopējās izmaksas ir 743 177,8 EUR ar PVN (t.sk. projektēšanas izmaksas).
  • Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība Deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai Tukuma novada pašvaldībā” ietvaros ir pabeigti būvdarbi daudzdzīvokļu ēkā Celtnieku ielā 3, Tukumā, kur veikta trīs dzīvokļu pārbūve. Veikti remontdarbi arī atbalsta personāla telpai, labierīcībām un dušas telpai. Papildus par pašvaldības budžeta līdzekļiem ēkā uzstādīts pacēlājs personām ar kustību traucējumiem, ārpusē ir izbūvēts lifts un panduss. Kopējās būvdarbu izmaksas ir 528 186,94 EUR.
  • Izbūvēts automašīnu stāvlaukums pie Tukuma slimnīcas un poliklīnikas. Būvdarbu ietvaros tika veikta esošā asfaltbetona seguma demontāža, ūdensvada un lietus ūdens kanalizācijas tīklu atjaunošana, siltumapgādes kameras atjaunošana, betona apmaļu un betona bruģakmens izbūve ietvēm un stāvlaukumam,  apgaismojuma izbūve, kā arī veikti labiekārtošanas darbi. Iestājoties nelabvēlīgiem laikapstākļiem, līdz 2024. gada 31. maijam ir atlikti atsevišķu labiekārtojuma elementu – solu, atkritumu urnu, velo statīvu un brīdinājumu stabiņu – uzstādīšana. Kopējās būvniecības izmaksas, t.sk. projektēšanas, autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksas, ir 652 167,57 EUR.
  • Decembrī pabeigts projekts “Gājēju pārvada pār dzelzceļu Tukumā pārbūve”. Labiekārtots priekšlaukums no pilsētas puses, demontēts gaisa pārvada kāpņu posms un izbūvētas jaunu kāpņu konstrukcijas, uzstādītas jaunas margas, veikta bojāto tilta daļu atjaunošana, kā arī jauna virsējās kārtas seguma izbūve. Ierīkots apgaismojums uz tilta un gar kāpnēm līdz Pils ielai. Būvdarbu kopējā summa ir 416 792,87 EUR.
  • Pabeigti Tukuma pils torņa jumta restaurācijas darbi. To rezultātā atjaunots jumta segums un jumta konstrukcijas, nodrošinot jumta konstrukciju normatīvo nestspēju. Maksimāli saglabātas vēsturiskās jumta konstrukcijas, veikta fasāžu augšdaļas – dzegas – sanācija un erodējušo posmu atjaunošana, kur tas nepieciešams, jumta seguma ieklāšana ar māla dakstiņiem. Kopējās izmaksas ir 168 888,10 EUR ar PVN (t.sk. būvprojekta izstrāde).
  • Septembrī uzsākti gājēju un velosipēdu celiņa un autosstāvvietu izbūves darbi Tirgus, Kandavas un Veļķu ielu posmos, Tukumā, I kārta. Tiek veikta gājēju ietvju un velosipēdu ceļu būvniecība ar betona bruģa segumu, t.sk. elektronisko sakaru sistēmu (EST), LED apgaismojuma izbūve, pašteces lietus kanalizācijas izbūve, automašīnu stāvvietu sakārtošana, atbalsta sienas, autobusa pieturas vietas ar paplašinājumiem un aprīkojuma izbūve, t.sk. labiekārtošanas darbi. Būvdarbu kopējās izmaksas ir 813 387,75 EUR (t.sk. 21 % PVN). 
  • 2024. gadā turpināsies darbi ERAF projekta “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība Deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai Tukuma novada pašvaldībā” ietvaros Melnezera ielā 1, Tukumā. Ēkas pirmajā stāvā plānots veikt daļēju pārbūvi, lai telpas pielāgotu četru specializēto darbnīcu pakalpojumu sniegšanai un vides pieejamības nodrošināšanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Kopējās būvdarbu izmaksas plānotas 1 533 538,31 EUR.
  • Tukuma pilsētas centrālajā katlu mājā, Asteru ielā 6, uzstādīts pelnu transportieris. Izmaksas – 17 666 EUR.
  • Ūdenssaimniecības sakārtošanai Tukuma pilsētā ieguldīti 450 000 EUR. To ietvaros uzsākta Durbes kanalizācijas sūknētavas pārbūves projekta izstrāde, iegādāta asenizācijas automašīna, izbūvēts Meža ielas ūdensvads, iegādāta un uzstādīta asenizācijas pieņemšanas iekārta, atjaunotas ēkas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās “Tīlē”.
  • 2023.gadā Tukuma pilsētā kopā ūdensvada un kanalizācijas pieslēgumu izveidei pašvaldības līdzfinansējumu saņēmuši 65 nekustamie īpašumi par summu 112271,62 EUR. Vidēji uz vienu īpašumu iztērēti 1727,26 EUR.
  • Pabeigta būvniecības ieceres izstrāde “3. pamatskolas ēkas lietus ūdens kanalizācijas pārbūve Lielā iela 18, Tukums, Tukuma novads”.
  • Turpinās pirmsskolas izglītības iestādes “Vālodzīte” teritorijas labiekārtošanas projekta izstrāde, “Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas pārbūve J. Raiņa ielā 3, Tukumā” būvprojekta izstrāde un projektēšana objektam “Sporta manēžas jaunbūve Tukumā, Raudas ielā 16”, pie 2. vidusskolas.
  • Tiks uzsākta Tukuma pilsētas Kultūras nama pārbūves projekta izstrāde ar mērķi iegūt laikmetīgu un arhitektoniski izteiksmīgu, funkcionāli augstvērtīgu, ilgtspējīgu, tehniski un ekonomiski pamatotu esošās Tukuma pilsētas Kultūras nama ēkas un piegulošās teritorijas risinājumu, kā arī iekļaušanos Tukuma pilsētas vēsturiskajā centrā.
  • Noslēgti līgumi par šādām būvniecības iecerēm: “Skolas ēkas vienkāršotās pārbūves, Zemītes ielā 5/1, Tukumā, Tukuma novadā, LV-3101”; “Pirmsskolas izglītības iestādes “Pepija” ēkas fasādes atjaunošanas būvniecības ieceres izstrāde un autoruzraudzība”; “Jaunas atkritumu konteineru novietnes ar nojumi izveide, Celtnieku ielā 3, Tukumā, Tukuma novadā”; “Brandmūra siltināšana un gleznojuma atjaunošana, eksponējot I. Ziedoņa dzejoli “Tukums”, Brīvības laukums 13, Tukums, Tukuma novads, LV-3101”.
  • Pateicoties Latvijas Kultūras ministrijas finansējumam, veikts iepirkums un noslēgts līgums par topošā Imanta Ziedoņa muzeja “Ziedoņa dārzs Mālkalnā” labiekārtošanu.
  • Oktobra sākumā noslēgts līgums par objekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Tukuma slimnīcas ķirurģijas un poliklīnikas ēkai” projektēšanu, kas turpinās arī 2024.gadā. Projekta ietvaros plānots uzlabot ēkas arhitektonisko izskatu un tehnisko stāvokli, tajā skaitā, atjaunot atsevišķas ēkas iekštelpas un paaugstināt funkcionalitāti koplietošanas telpām, laboratorijas telpām, uzlabot un modernizēt esošo vidi, ieviest informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumus, labiekārtot teritoriju. Projektēšanas izmaksas ir 193802,07 EUR ar PVN.

Novadā

  • Tukuma novada pašvaldība ir uzsākusi projekta “Elektroautobusa iegāde skolēnu pārvadājumiem izglītības pakalpojuma nodrošināšanai” īstenošanu. Investīciju projekta mērķis ir uzlabot Tukuma novada pašvaldības funkciju īstenošanu un sniegtos pakalpojumus, nodrošinot skolēnu pārvadājumus skolu tīkla sasniedzamībai, kā arī veicināt pašvaldības transporta zaļināšanu, iegādājoties vienu bezemisiju elektroautobusu, kā arī mobilo transportlīdzekļa uzlādes staciju.
  • Līdz 2023. gada 31. decembrim Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu pieejamība Tukuma novadā, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus” ietvaros īstenoti dažādi veselību veicinoši pasākumi. Projekta kopējie attiecināmie izdevumi ir 575 240,00 EUR.
  • Tukuma novada pašvaldība kopā ar partneriem īsteno Interreg Central Baltic projektu “Energy Equilibrium”, Nr. C027 jeb “Ogleklis kā enerģētikas līdzsvara punkta virzītājspēks pašvaldībās”. Projekta mērķis ir atbalstīt vietējās valsts iestādes, kurām trūkst kapacitātes un zināšanu par tehnoloģiskiem risinājumiem atjaunojamās enerģijas uzglabāšanai, lai rezultātā tiktu pieņemti lēmumi par efektīvu atjaunojamo enerģijas resursu (AER) attīstības rīcības plānu izstrādi reģionā, partnerība ir papildināta ar enerģētikas aģentūrām un klasteriem.
  • Kopā ar partneriem no Smiltenes novada un Igaunijas tiek īstenots Interreg projekts “Green School Dining” ar mērķi rast piemērotāko risinājumu bioloģisko produktu plašākam lietojumam un “skolas restorāna” koncepcijas ieviešanai 4 pašvaldībās, t.sk. arī Tukuma novada pašvaldības skolās. Projekta kopējās izmaksas uz 2 gadiem ir 76 230,00 EUR.
  • Īstenojot Sabiedrības integrācijas fonda projektu “Atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem  integrēšanās un sabiedrības saliedēšanas veicināšanai Tukuma novadā”, tiek sekmēta Tukuma novadā dzīvojošo Ukrainas civiliedzīvotāju iekļaušanās un integrācija Latvijas sabiedrībā, organizējot kursus, kā arī aktivitāšu un pasākumu kopumu. Kopējās projekta izmaksas ir 19 600,50 EUR.
  • Meža dienas 2023” ietvaros ar 7 Japānas ķiršu (sakuras) dižstādiem papildināts Ziedoņa ķiršu dārzs Tukumā, savukārt Jaunpils pils parks papildināts ar 12 dažādu sarkanlapu un parasto lazdu šķirņu stādījumiem.

Kandavas un pagastu apvienība

  • Decembrī īstenots projekts “Antropogēno slodzi mazinošas tūrisma infrastruktūras attīstība un biotopu apsaimniekošanas pasākumi Abavas senlejā”. Projekta ietvaros tika pārbūvēts esošais auto stāvlaukums, atjaunotas un papildinātas koka gājēju laipas Čužu purva pastaigu takā, stāvlaukumā izbūvēta vides pieejamības prasībām atbilstoša tualetes ēka, uzstādīti labiekārtojuma elementi. Papildus veikti arī biotopu apsaimniekošanas pasākumi 27,5 ha platībā. Projekta kopējās izmaksas – 370 781,49 EUR.
  • Īstenots Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekts “Slimību profilakses un veselības veicināšanas pasākumi Tukuma novadā, Kandavas un pagastu apvienībā”, uzlabojot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumiem un īstenojot dažādas veselību veicinošas aktivitātes. Kopējās projekta izmaksas ir 169 278,00 EUR.
  • Projekta “Gājēju celiņa un stāvlaukuma labiekārtošana pie Matkules pagasta pārvaldes ēkas “Bērzi”” rezultātā atjaunots gājēju celiņš un stāvlaukums pie Matkules pagasta pārvaldes ēkas. Projekta kopējās izmaksas ir 55 975,40 EUR.
  • Īstenots projekts “Multifunkcionālas asfalta velotrases “pump truck” būvniecība Zīļu ielā 2A, Kandavā”. Projekta kopējās izmaksas ir 52 175,37 EUR.
  • Oktobrī veikta vides pieejamības WC izbūve Kandavas pansijas telpās, Ķiršu ielā 10, Kandavā. Kopējās izmaksas 5857,04 EUR ar PVN.
  • 2023. gadā tika izstrādātas šādas būvniecības ieceres: “Sabiles ielas posma seguma atjaunošana Kandavā”; “Raiņa ielas posma seguma atjaunošana Kandavā”.
  • 2024. gadā turpināsies Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda projekta “Vides pieejamības nodrošināšana sociālo pakalpojumu sniegšanas vietās ēkās Skolas ielā 4, Zantē, Tukuma novadā un Zīļu ielā 2, Kandavā, Tukuma novadā” īstenošana. Minētajās pašvaldības ēkās tiks veikti vides pieejamības nodrošināšanas būvdarbi un teritorijas labiekārtošana, t.sk. vides pieejamības tehnoloģiju, iekārtu, aprīkojuma un cita materiāltehniskā aprīkojuma iegāde, piegāde un montāža. Projekta kopējās izmaksas ir 374 838,64 EUR.
  • Apstiprināts projekta pieteikums “Pašvaldības ēkas “Bērzi” Matkules pagastā energoefektivitātes paaugstināšana”. Projekta mērķis ir uzlabot pašvaldības ēkas energoefektivitāti, lai samazinātu ikgadējo primāro enerģijas patēriņu un sasniegtu enerģijas ietaupījumu, ieviešot kompleksus siltumnīcefekta gāzu emisiju samazinošus pasākumus pašvaldības ēkas energoefektivitātes un siltumnoturības uzlabošanai.
  • Oktobrī uzsākti ielu būvdarbi Abavas, Daigones un Pļavas ielās Kandavā. Būvdarbu ietvaros Abavas ielas posmā un Daigones ielas posmā tiks atjaunots ielas segums. Daigones ielā papildus tiks izbūvētas jaunas auto stāvvietas un atjaunots esošais ielai pieguļošais stāvlaukums. Savukārt Pļavas ielā tiks veikta jaunas ielas izbūve.
  • Turpinās projektēšana objektam “Valteru ielas posma seguma atjaunošana Kandavā, Tukuma novadā”.
  • Noslēgti līgumi par projektēšanu šādiem objektiem: “Ēkas bīstamības novēršanas – katlu mājas rietumu puses piebūves demontāža un ēkas pārbūve Dārza ielā 1, Kandavā”; “Tilts par Imulas upi, ceļš a/c V1474-Ķempji, Matkules pagasts, Tukuma novads”; “Veselības takas seguma un apgaismojuma izbūve LVM valdījumā esošā nekustamā īpašumā “Muižas meži” zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 90620160091”, Kandavas pagastā, Tukuma novadā, LV-3120”.

Pagastos

Smārdē

  • Februārī īstenots projekts “Atpūtas parka “Vēja dārzs” labiekārtojumu atjaunošana Smārdes pagastā”. Atjaunoti seši labiekārtojuma elementi – celmu taka, siena zārds, ložņājamais, lielais līdzsvara baļķis, mazā māja un multifunkcionālā platforma. Papildus tam pašvaldības budžeta ietvaros tika atjaunoti 2 elementi – sols bez atzveltnes un čūska. Projekta kopējās izmaksas ir 29 079,41 EUR.
  • Oktobrī noslēdzās asfaltēšana pašvaldības 1,8 km garajam ceļa posmam, kas ved no Ventspils šosejas līdz Ružu karjeram, Smārdes pagastā. Darbi īstenoti projekta “Ventspils šoseja–Jurģeļi–Bērziņu karjers–Milzkalnes stacija" 1. kārtas ietvaros. Kopējās izmaksas ir 390 649,44 EUR.
  • Smārdes pagasta “Raudas SAC” katlu mājā veikta katlu mājas tehnoloģiskās iekārtas rekonstrukcija, malkas katli nomainīti pret granulu katliem, to jauda 230 kW un 500 kW. Uzstādīti arī divi granulu silosi katrs ar tilpumu 26 m3, rezervē uzstādīts šķidrā kurināmā apkures deglis ar jaudu 500 kW. Kopējās darbu izmaksas ir 139 079,00 EUR.
  • SIA “Tukuma ūdens” sākot sniegt ūdenssaimniecības pakalpojumus Raudā, veikti šādi darbi: ūdensapgādes sistēmas automātikas pārbūve; ūdens sagatavošanas iekārtu nomaiņa; notekūdeņu automātikas pārbūve; notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pārbūve. Darbu izmaksas 25 000 EUR.
  • Nodrošinot ūdenssaimniecības pakalpojums Milzkalnē, veikti šādi darbi: ūdensapgādes urbumos uzstādīti 2 jauni sūkņi; daudzdzīvokļu mājām pārbūvēti ūdens uzskaites mezgli un uzstādīti skaitītāji; nomainīts esošais metāla ūdensvada posms no Šlokenbeka 1 līdz Šlokenbeka 4; pārbūvēta kanalizācijas sistēmas automātika; notekūdeņu attīrīšanas iekārtām pārbūvēta aerācijas sistēma – uzstādīti papildus difuzori, nomainīts kompresors, mikseris un dūņu recirkulācijas sūknis, iztīrīts biodīķis. Darbu izmaksas – 5000 EUR.
  • 2023. gada 30. martā stājās spēkā būvatļauja objektam “Loka ceļš no 0,665 km līdz 0,730 km Smārdes industriālajā parkā, “Industriālais-Loka ceļš”, Smārdes pagasts”. Šobrīd objektam ir tehnoloģiskais pārtraukums. Paredzētās būvniecības izmaksas: 51 000 EUR. 

Pūrē

  • Oktobrī īstenots projekts “Laukuma seguma atjaunošana pie Pūres Kultūras nama”. Veikta laukuma seguma nomaiņa 260 m2 platībā, demontējot veco asfalta segumu un ieklājot bruģa segumu. Projekta kopējās izmaksas ir 20 447,83 EUR.
  • Īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projekts “Jaunaudžu retināšana Tukuma novada pašvaldībai piederošās meža platībās” – Pūres pagasta “Putnēnciema mežā” un “Medņu mežā”. Kopējās projekta izmaksas ir 2604,53 EUR.
  • Pūres pagasta katlu mājā, Daigones ielā 7, šķeldas novietne – kurināmā konteiners aprīkots ar hidraulisko moduli – jumtu. Šo darbu izmaksas ir 11 000,00 EUR. Veikta arī siltumtrases rekonstrukcija 240 m garumā. Darbu izmaksas – 22 415,00 EUR.

Lapmežciemā un Engurē

  • Oktobrī noslēdzās projekts “Piekrastes rotaļu infrastruktūras pilnveidošana Engures un Lapmežciema pludmalēs”. Tā rezultātā ar rotaļu elementiem labiekārtotas aktīvās atpūtas zonas divās projekta realizācijas vietās: Engures centrālajā pludmalē un Ragaciemā, Zvejnieku ielas galā.  Projekta kopējās izmaksas 41 106,73 EUR.
  • Projekta “Skeitparka izbūve Lapmežciemā” ietvaros izbūvēta multifukcionāla asfalta velotrase ar skeitparka elementiem Liepu ielā 2, Lapmežciemā, blakus “Sporta kompleksam”. Projekta kopējās izmaksas ir 55 737,25 EUR.  
  • Oktobrī pabeigts projekts “Apsaimniekošanas pasākumu veikšana un infrastruktūras izveide dabas liegumā “Plieņciema kāpa””. Tā rezultātā izveidotas gājēju koka  laipas, pludmales labiekārtojums ar soliņiem, rotaļu iekārtām un pārģērbšanās kabīnēm, izveidota skatu platforma, apmeklētāju ērtībām pieejama stacionārā tualete, izvietoti jauni informācijas stendi. Veikti arī biotopu stāvokļa uzlabošanas pasākumi atbilstoši dabas aizsardzības plānam. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 389 328,35 EUR.
  • Īstenojot projektu “Laivu piestātnes izveide Bērzciemā, Engures pagastā”, ir atvieglota piekrastes zvejnieku nokļūšana jūrā, kā arī sakārtota un padarīta droša šī piekrastes daļa. No niedrēm attīrīta arī izeja – laivu ceļš –, lai laivas var nokļūt jūrā. Attīrītajā ostas vietā sezonāli tiks novietota neliela koka laipa uz pontoniem. Projekta kopējās izmaksas ir 32 105,80 EUR.
  • Pašvaldība no 2019. gada piedalās projektā  LIFE Goodwater IP  “Latvijas upju baseinu apsaimniekošanas plānu ieviešana laba virszemes ūdens stāvokļa sasniegšanai”. Lielākie pašvaldībā plānotie darbi paveikti līdz 2023. gadam, bet pašvaldība kā projekta partneris sadarbojas dažādu projekta aktivitāšu ieviešanā, plānota arī dīzeļģeneratora iegāde Engures ciema notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbības nodrošināšanai elektrības sakaru pārrāvumu dēļ. Šāda iespēja radusies par projektā ietaupītajiem līdzekļiem.
  • Decembrī veikti Engures Kultūras nama vienkāršotās atjaunošanas būvdarbi – ieejas mezgla nenesošo starpsienu demontāža, jauna vējtvera izbūve, halles sienu, griestu un grīdas atjaunošana, papildinot tos ar dizaina risinājumiem, kā arī veikta durvju nomaiņa no vestibila uz zāli un abām kāpņu telpām, kā arī uz bibliotēku. Kopējās  būvniecības izmaksas – 173 286,33 EUR ar PVN.
  • Veikta Lapmežciema katlu mājas rekonstrukcija – uzstādīta ūdens mīkstināšanas iekārta un centrālais siltumenerģijas skaitītājs, veikta siltumtīklu padeves temperatūras automātikas ieregulēšana u.c. Kopējās darbu izmaksas – 6000,00 EUR.
  • SIA “Tukuma ūdens” sākot sniegt ūdenssaimniecības pakalpojumus Lapmežciemā, veikti šādi darbi: ūdensapgādes sistēmas automātikas pārbūve; ūdens atdzelžošanas iekārtu nomaiņa uz ražīgāku iekārtu; daudzdzīvokļu mājai Liepu ielā 11 un 13 pārbūvēts ūdensvada ievads, izbūvēts noslēgaizbīdnis, izbūvēts skaitītāja mezgls un uzstādīts skaitītājs; daudzdzīvokļu mājās Stadiona ielā 28, 34, 41 pārbūvēti ūdens skaitītāja mezgli un uzstādīti skaitītāji; pie ūdenstorņa nomainīts esošais ūdensvada posms, uzbūvēta aka un nomainīti 4 maģistrālie aizbīdņi; pārbūvēts ūdensvada pievads un izbūvēta ūdens skaitītāja aka daudzdzīvokļu mājai Niedrāji; pārbūvēts esošais metāla ūdensvada posms no Liepu iela 1 līdz Liepu iela 7; pārbūvēta ūdensvada aka pie Liepu iela 1; kanalizācijas sūknētavu automātikas pārbūve; kanalizācijas sūkņu nomaiņa Pīlādžu un Upes kanalizācijas sūknētavās. Darbu izmakas – 42 000 EUR.
  • Izstrādes procesā ir būvniecības iecere “Engures stadiona pārbūve, Engurē, Tukuma novadā” un “Centralizētas siltumapgādes sistēmas izveide Engurē”.
  • Decembrī noslēgts līgums par “PII “Vilnītis” būvniecības dokumentācijas izstrādi un autoruzraudzību iekšējo inženiertīklu pārbūvei Lapmežciemā, Tukuma novadā”.

Džūkstē

  • Oktobrī uzsākti ielu būvdarbi “Katlumājas iela un autobusu apgriešanās ceļš Džūkstē, Džūkstes pagastā, Tukuma novadā”. Būvdarbu ietvaros paredzēta skolēnu autobusa apgriešanās ceļa (20 m) izbūve ar gājēju celiņiem (27 m) un asfalta seguma pārbūve Katlumājas ielai, ieskaitot nesošo pamatu pastiprināšanu 110 m garumā no Skolas ielas līdz bērnudārzam.
  • Džūkstes pagasta katlu mājā rekonstruēta šķeldas noliktavas grīda un veikts jumta remonts. Minēto darbu izmaksas ir 4505,00 EUR.

Slampē

  • Projekta “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība Deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai Tukuma novada pašvaldībā” ietvaros Slampes pagastā blakus kopienas centram “Rīti” uz vecās skolas pagraba pamatiem ir uzbūvēta grupu dzīvokļu māja, kurā izveidotas 7 dzīvojamās istabas un citas koplietošanas telpas. Kopējās būvniecības izmaksas ir 778 111,82 EUR.
  • Slampes pagasta katlu mājā veikts ārdu rāmja remonts par 1000,00 EUR.
  • Oktobrī uzsākti ielu būvdarbi “Skolas ielas pārbūve Slampē, Slampes pagastā, Tukuma novadā”. Paredzēta Skolas ielas asfalta seguma pārbūve un nesošo pamatu pastiprināšana 804 m garumā no Zemgales ielas līdz valsts reģionālajam autoceļam “P98 Jelgava–Tukums” un jauna gājēju celiņa izbūve posmā no Zemgales ielas līdz skolas iebrauktuvei 258 m garumā.

Jaunpilī un Viesatās

  • Jaunpilī tiek veikta Jaunpils pils jumta nomaiņa.
  • Veikta jauna granulu katla un malkas apkures katla uzstādīšana Viesatu Kultūras namā. Darbu izmaksas – 60543,00 EUR bez PVN.

Irlavā un Lestenē

  • Novembrī uzsākti ēkas pārbūves būvdarbi projekta “Lestenes kroga pārbūve un restaurācija Lestenes brāļu kapu muzeja vajadzībām, “Rūķīši”, Lestene, Lestenes pagasts, Tukuma novads” ietvaros. Pārbūvējot esošo ēku telpas, paredzēts izbūvēt muzeja ekspozīciju telpas un muzeja administrācijas telpas, sanmezglu telpas, kuras pielāgotas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Darbi iespējami, pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas finanšu atbalstam.

Tumē un Degolē

  • Degoles pagasta Vienības ciema katlu mājā nomainīti katlu mājas logi. Darbu izmaksas – 4776,00 EUR.

Informācija par visiem Tukuma novada pašvaldības īstenotajiem projektiem, tostarp arī plašāka informācija par šajā sarakstā minētajiem projektiem, ir pieejama arī šeit.