Projekta “Green School Dining” ietvaros, Kandavas Reģionālās pamatskolas, Zantes pamatskolas un Smārdes pamatskolas mazāko klašu skolēni novembrī un decembrī devās izzinošās mācību ekskursijās uz Tukuma novada zemnieku saimniecībām – Ezeriņas zemnieku saimniecību “Indāni” un zemnieku saimniecību “Birznieki”.
Z/S “Birznieki” skolēni uzzināja par bioloģisko saimniecību, kurā ir viens no lielākajiem vietējo kazu ganāmpulkiem Latvijā. Tika iepazīta saimniecības ikdiena, protams, kazas tika pie dažādiem skolēnu ģimeņu sarūpētiem gardumiem. Skolēniem bija arī iespēja nogaršot saimniecībā ražoto produkciju. Savukārt, Z/S “Indāni” skolēni iepazina saimniecības ikdienu, lauku un latviskā mantojuma sētu, iepazina lauku sētas vidi un dzīvniekus. Apskatīja ekspozīciju, ko veido gan seni lauku darbu, gan zirga vilkmes un ugunsdzēsēju darbarīki, kā arī mielojās ar saimnieces sagatavoto gardo maltīti.
Projekta ietvaros novembrī un decembrī projekta pilotskolās norisinājās ēdienu gatavošanas konkurss sākumskolas skolēniem “Kad mamma nav mājās”, kuriem gluži kā nopietnā kulinārijas šovā bija jāpagatavo ēdiens un jāpadomā par tā pasniegšanu. Žūrija vērtēja gan to, kā komanda sadarbojās, kādā kārtībā uzturēja savu darba vietu, kā bija noformējuši recepti un savu gatavo produktu, gan to, cik garšīgs un sabalansēts bija pats ēdiens. Visi konkursanti atzina, ka noteikti varētu vieni paši pagatavot šo ēdienu arī mājās. Bērni bija iemācījušies gan garšīgu ēdienu pagatavot, gan aktualizējuši to, cik veselīgi ir vietējie un sezonālie produkti.
Projekta “Zaļās skolas ēdināšana” mērķis ir uzlabot ēdināšanas pakalpojumus skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs, īpašu uzmanību pievēršot plašākai bioloģisku un veselīgu produktu izmantošanai, kā arī aktīvākai skolēnu iesaistei.