Kultūra
Atklās Latvijas Ārlietu ministrijas un Tukuma Mākslas muzeja kopizstādi

Izstades atklasana
Godinot Latvijas ārlietu dienesta pastāvēšanas simtgadi un novērtējot diplomātu ieguldījumu valsts izveidē, darbībā un Latvijas Republikas starptautiski tiesiskā (de iure) atzīšanā, plānota daudzveidīga svētku programma.

Lai tuvāk iepazīstinātu ar ārlietu dienesta darbību 100 gados, Edgars Rinkēvičs 9.septembrī atklāja Ārlietu ministrijas ceļojošo izstādi “Latvijas diplomātijai un ārlietu dienestam 100”. Izstāde sniedz ieskatu Latvijas vēstures posmu nozīmīgākajos notikumos un iepazīstina ar ārlietu dienesta devumu valsts izveidē, pastāvēšanā un starptautiskajā atzīšanā. Lielākā daļa no izstādē aplūkojamiem dokumentiem, fotogrāfijām un priekšmetiem tiks eksponēti pirmo reizi. Interesentiem būs iespēja iepazīties ar vēsturiskajām liecībām par Latvijas valsts nodibināšanas un pirmo pastāvēšanas gadu līdz atzīšanai de iure, par Latvijas pirmās neatkarības gadu, kā arī par padomju un nacistu okupācijas varas gadu, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas un par Latvijas otrās neatkarības laika vēsturi.

Ārpus Rīgas izstāde pirmo reizi būs skatāma 2019. gada 19. septembrī Tukuma Mākslas muzejā. Tukums kā pirmā izstādes apskates vieta Latvijas reģionos ir izvēlēta, jo ar šo pilsētu ir saistīts pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica vārds. Vēlāk izstāde ceļos uz Ventspili, Jelgavu un Bausku. To iecerēts parādīt arī Cēsīs, Daugavpilī, Rēzeknē un Valmierā. Izstāde pa Latviju ceļos līdz 2021. gada janvārim, kad apritēs 100 gadu, kopš tika panākta Latvijas Republikas starptautiski tiesiskā (de iure) atzīšana.

Informācija no Ārlietu ministrijas mājas lapas