Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
Šodien, 30.septembrī, notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde. Tajā deputāti vienbalsīgi par Tukuma Mākslas skolas direktori apstiprināja Ingu Kalniņu. Direktore savus jaunos amata pienākumus sāks veikt 1.oktobrī.

Deputāts Mārtiņš Limanskis Domes sēdē bija iesniedzis pieprasījumu, saskaņā ar kuru viņš pieprasīja nekavējoties organizēt atklātu konkursu uz ilgstoši vakanto Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītāja amata vietu. Deputāti ar 13 balsīm par, 3 atturoties, atbalstīja M.Limanska priekšlikumu un nolēma, ka konkurss uz šo vietu izsludināms līdz 10.oktobrim.

11 deputātiem balsojot par, 1 pret, bet 4 atturoties, deputāti nolēma uzdot Domes Attīstības nodaļai organizēt metu konkursu ēkas pārbūvei Lielajā ielā 1, Tukumā. Šajā ēkā šobrīd atrodas Tukuma pilsētas Kultūras nams.

Domes sēdē deputāti akceptēja sagatavoto juridisko analīzi par Tukuma tirgus ēku nodošanu apsaimniekošanā SIA “Komunālserviss TILDe”. Tajā sniegtas rekomendācijas, ka pašvaldībai jāizdod saistošie noteikumi par kārtību, kādā pašvaldība piešķir tirgus statusu, bet “Komunālserviss TILDe” jāizstrādā tirgus attīstības biznesa plāns, kas paredz ieguldīto aktīvu atmaksāšanās periodu. Tāpat rekomendēts, ka pašvaldībai jānosaka SIA “Komunālserviss TILDe” stratēģiskie mērķi, veicot tirgus pārvaldīšanu un SIA “Komunālserviss TILDe” jāizstrādā kārtība, lai nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas lietot publisku lietu – tirgus teritoriju.

Sēdē deputāti palielināja SIA “Tukuma siltums” pamatkapitālu ar naudas ieguldījumu 112 924,45 EUR, jo uzņēmums par šādu summu bija veicis ieguldījumus Džūkstes katlu mājā.

Deputāti lēma pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar Pūres un Jaunsātu pagastu pārvaldes vadītāju Santu Heimani, kura amatu vēlas atstāt pēc pašas vēlēšanās. Darba attiecības tiek pārtrauktas ar 16.oktobri.

Domes sēdes darba kārtībā šodien bija iekļauti pavisam 73 jautājumi.

Informāciju sagatavoja:

Jānis Tomels

Sabiedrisko attiecību speciālists

Tukuma novada Dome

Tel.29565568

janis.tomels@tukums.lv