Pašvaldība
Tukumā Vasaras saulgriežus svinēs ar iespaidīgu 3D video instalāciju un kopīgu Jāņu vainaga pīšanu

Janu afisa Tukums
Tukuma pilsētas Kultūras nams aicina Tukuma iedzīvotājus un viesus no 19. līdz 25. jūnijam izbaudīt īpašu svētku programmu. No 19. līdz 25. jūnijam katru vakaru no plkst. 23.00 līdz 01.00 uz Domes ēkas fasādes Talsu ielā 4 būs iespējams skatīt Latvijā lielāko 3D video instalāciju ar nosaukumu “Ozolu vainagā”.


Savukārt 20. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 14.00 ikviens aicināts nest jāņu zāles, lai Brīvības laukumā kopīgi veidotu pilsētas svētku rotu - Jāņu vainagu. Par noskaņu un kopīgu muzicēšanu rūpēsies Tukuma pilsētas Kultūras nama amatiermākslas kolektīvi. Vainags kā pilsētvides objekts būs apskatāms līdz 22. jūnijam.
Akcija “Atrodi savu vainagu” norisināsies 23. jūnijā sadarbībā ar Tukuma novada kultūras namiem. Tās pamatā ir vasaras saulgriežu zīlēšanas paražas. Akcijas ietvaros aicinām meitas uzvīt savu skaistāko Līgo vainagu un fotogrāfiju ar to publicēt vietnē Facebook, pievienojot tēmturi #atrodisavuvainagu. Pēc attēla publicēšanas, kas kalpos kā apstiprinājums par piedalīšanos akcijā, vainags jāiemet kādā ūdenstilpnē. Puišiem ir iespēja šos vainagus atrast, nofotografēt un publicēt vietnē Facebook, izmantojot savu tēmturi #atrodutavuvainagu.

Papildu informācijai:
Anete Pitena
anete.pitena@tukums.lv
+371 29158686