Pašvaldība
Par lielo svētku egli Tukumā

Z svētku koncepcija
Publiskajā telpā izskanējusi neizpratne, kas šogad ir mainījies saistībā ar lielo svētku egli Brīvības laukumā. Iedzīvotāju uztraukumam nav pamata, Tukuma novada pašvaldība skaidro, kādēļ šogad veidots iepirkums un kas ietilpst iepirkuma kopējā summā.

Z svetku koncepcija 2Šī gada 15. oktobrī Tukuma novada pašvaldība izsludināja jaunu iepirkumu “Ziemassvētku noformējuma dizaina izstrādāšana, izgatavošana, izvietošana un uzturēšana eksponēšanas laikā Tukuma pilsētā” (SAITE UZ IEPIRKUMU). Svētku egle kā viena no iepirkuma sastāvdaļām tika iekļauta, lai būtu vizuāli baudāmāk un visā pilsētā būtu vienots svētku rotājumu noformējums. Iepirkuma tehniskajā specifikācijā tika noteikts, ko konkursa pretendentam būs mākslinieciski jānoformē:

  • Brīvības laukums – svētku egle un papildus noformējums ap to. Egles augstums vismaz 14 metri, zarota no visām pusēm;
  • Lielā iela – noformējums no Brīvības laukuma līdz Pilsētas parkam;
  • Pils iela – noformējums no Brīvības laukuma līdz Pasta ielai;
  • Pilsētas parks – miniatūra Ziemas pilsētiņa, dekorācijas, Rūķu namiņu noformējums;
  • Dzelzceļa stacijas Rožu dobe (Pasta un Jelgavas ielu stūrī).

Z svetku koncepcija 3Tika saņemti divu pretendentu pieteikumi. Iepirkumā uzvarēja uzņēmums SIA “First Service”, kas arī iepirkuma ietvaros nodrošina visu iepriekš minēto. Pretendentam par iepirkuma summu – 49 999,00 EUR (bez PVN) ir uzdots ne vien sagādāt un izrotāt egli, bet arī veidot svētku noformējumu arī citviet pilsētā.

Pērn egles uzstādīšana un visi ap to saistītie darbi izmaksāja 3485,00 EUR, bet šogad kopējās izmaksas ir 3463,00 EUR. 

Eglei, kas bija plānota Brīvības laukumā, uzstādīšanas brīdī tika konstatēti vizuāli defekti un to tik tiešām noņēma, lai sagādātu jaunu. Par jaunas egles sagādāšanu netiks piemērota papildus maksa – egles sagādāšana ir iepirkuma sastāvdaļa.

Būsim ļoti pateicīgi, ja nākamgad kāds entuziasts vēlēsies savu egli dāvināt, lai tā svētkos Brīvības laukumā priecētu ikvienu. Eglei būtu jābūt ap 14 metrus augstai, ar simetrisku, vienu galotni, proporcionālai, kā arī ar biezu zarojumu. Svarīgi arī, ka īpašumam, kur atrodas skaistule, var piebraukt ar smago tehniku.

Priecāsimies ikvienu redzēt svētku egles atklāšanas pasākumā, kas norisināsies 1. decembrī plkst. 16.00. Uz tikšanos!