Pašvaldība
Tukuma komanda iekļuvusi “FIZMIX Eksperiments” finālā

Fizmix
AS “Latvenergo” skolēnu erudīcijas konkursa lielajā finālā 11. maijā par labākās komandas titulu sacentīsies 320 fizikas entuziasti, tostarp 50 jaunieši no Jūrmalas, Siguldas, Lielvārdes, Ikšķiles un Tukuma novada.

Fināla dalībnieki iegūs vērtīgas balvas, bet Rīgas reģiona labākā komanda ceļazīmi uz piedzīvojumiem un zināšanām bagātu vasaras nometni. 10 spēcīgāko Rīgas reģiona komandu sarakstā iekļuvusi arī Tukuma 3. pamatskolas komanda “CeNtrTiecE”. No Rīgas reģiona konkursam pieteicās un neklātienē sacentās 56 komandas.

Rekordlielā pieteikumu skaita dēļ šis gads izcēlies ar sīvāko komandu konkurenci konkursa 24 gadu pastāvēšanas vēsturē, tāpēc iekļūšana 10 labāko vidū ir īpaši vērtīga.

“FIZMIX Eksperiments” konkurss satuvina ne tikai klases kolektīvu, bet arī skolotāju ar skolēniem. Konkurss ieliek stabilu pamatu turpmākai fizikas apguvei, jo skolēniem rodas veselīga attieksme pret šo priekšmetu.

Konkursa fināls norisināsies 11. maijā lielākajos fizikas svētkos Latvijā – fizikas festivālā “FIZMIX Eksperiments”.  Dienas gaitā plānotas iedvesmojošas lekcijas, koncerti, fizikas nozares aktīvistu ekspozīcijas un publiska konkursa fināla vērošana.