Pašvaldība
Harija Gulbja Rakstu 2. sējuma prezentācija

Apgāds “Mansards” turpina Harija Gulbja darbu izdošanu, laižot klajā Rakstu 2. sējumu, kurā apkopotas dramaturga 20. gs. 70.–90. gados rakstītās lugas. Rakstu sastādītāja ir Latvijas Universitātes profesore, Dr. philol. Ieva Kalniņa. Grāmata tiks atvērta divos sarīkojumos.

Kulturas zimes pavasari plakats

Sestdien, 30. martā plkst. 16.00 visi interesenti gaidīti Tumes kultūras namā, kur literatūrzinātniece Ieva Kalniņa, publicists Arnis Šablovskis un izdevējs Jānis Oga sarunāsies par H. Gulbja dramaturģijas aktualitāti šodien. H. Gulbis līdzās Gunāram Priedem un Paulam Putniņam ir viens no latviešu drāmas spilgtākajiem pārstāvjiem 20. gadsimta 60.–80. gados. H. Gulbja rokrakstu iezīmē īpaši veidota ainu kompozīcija un kamerspēles principi. Rakstu 2. sējumā iekļautas lugas “Un visi nāks pie manis...” (1971), “Cīrulīši” (1974), “Kamīnā klusu dzied vējš” (1976), “Alberts” (1982), “Olivers” (1983), “Uz Liepsalām ejot” (1995) un “Vēverīši” (1999). Nodaļā “Stāsta Harijs Gulbis” lasāmas dramaturga atmiņas “Kara dienās un nedienās” un līdz šim nepublicētas piezīmes par “Cīrulīšu”, “Olivera” un citu lugu tapšanu.

Rakstu 2. sējuma sakārtotājas darbu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Grāmata izdota ar Tukuma novada un Tumes un Degoles pagastu pārvaldes atbalstu.