Pašvaldība

17636990 1272806232773755 5647068205587561235 o
Šodien, 27.maijā, Ministru kabinets savā sēdē apstiprināja rīkojumu "Par valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu Tukuma Raiņa ģimnāzijai". Sākotnēji rīkojuma projektu bija plānots skatīt 1.jūnija sēdē, taču vakar šo jautājumu iekļāva šīsdienas Ministru kabineta sēdē kā papildu jautājumu.

Ministru kabineta 27.maija rīkojums skan šādi:

1. Saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma 40. panta ceturto daļu un pārejas noteikumu 49. punktu un izglītības un zinātnes ministra ierosinājumu piešķirt Tukuma Raiņa ģimnāzijai valsts ģimnāzijas statusu ar 2021. gada 1. septembri.

2. Pēc valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas Tukuma Raiņa ģimnāzijas pedagogu darba samaksu un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas nodrošināt atbilstoši valsts budžetā paredzētajam finansējumam.

Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Normunds Rečs Tukuma novada Domes vārdā sveic Tukuma Raiņa ģimnāzijas saimi ar valsts ģimnāzijas statusa iegūšanu un izsaka pateicību ģimnāzijas pedagogiem par ieguldīto darbu augstu skolēnu mācību rezultātu sasniegšanā, skolēnu vecākiem par atbalstu savu bērnu izcilības veicināšanā, ģimnāzijas padomei un vadībai par neatlaidību un sadarbību ceļā uz valsts ģimnāzijas statusa iegūšanu!

Atgādināsim, ka vakar Tukuma novada Domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu, ka no jaunā mācību gada sākuma Tukuma 2.pamatskola tiek pievienota Tukuma Raiņa ģimnāzijai, un uzdeva Tukuma novada Izglītības pārvaldei, pēc Ministru kabineta rīkojuma stāšanās spēkā, iesniegt Domei lēmumprojektu "Par Tukuma Raiņa ģimnāzijas nosaukuma maiņu".