Pašvaldība
Skatlogu izstāde “Krāsu spēles”

AD izstade krasu speles novads
Tukuma Audēju darbnīcas logos (Tidaholmas ielā 3, Tukumā) no 18.maija līdz 1.jūlijam apskatāma izstāde “Krāsu spēles”, kurā eksponēti krāsaini batikoti un apgleznoti zīda audumi, ko darinājušas Tautas Lietišķās mākslas studijas (TLMS) "Durbe" dalībnieces.
Šobrīd, kad darbnīca nevar uzņemt apmeklētājus, tiek atrasti jauni risinājumi izstāžu iekārtošanai. Iepriekšējās izstādes pieredze parādīja, ka logos eksponētie darbi, iepriecina garāmgājējus.


Tukuma Audēju darbnīcas vadītāja Vineta Šulca atklāj darbu tapšanas procesu: Šallītes studijas dalībnieces batikoja un apgleznoja vairākās atsevišķās nodarbībās, izmantojot dažādus zīda apgleznošanas paņēmienus: zīmēšanu ar speciālajām kontūrkrāsām un zīda krāsām, izvēloties konkrētus ziedu, tauriņu vai burbuļu attēlus; pludinot krāsas uz iepriekš sagatavota, dažādās vietās stingri nosieta auduma; papildus izmantojot vēl citus efektus, vai arī visu apvienojot vienā darbā. Lielākā vai mazākā mērā visi darbi ir veiksmīga nejaušība. Rezultātu var ieraudzīt vēlāk, kad gaisīgais zīds ir atbrīvots no pārsietajiem diegiem, dažādajiem krāsu un efektu pārklājumiem. Izmazgāts, izžāvēts un izgludināts tas kļūst viegls, gaisīgs, mirdzošs un spožs, un tikai tad atklājas krāsu prieks un "Krāsu spēles".
Gaisīgos zīda audumus – šallītes darinājušas TLMS “Durbe” dalībnieces Inese Ļiņēviča, Ruta Kalniņa, Rita Meiļuna, Ieva Kārkliņa un Vineta Šulca.


Informācija: Tidaholmas ielā 3, + 371 63125539; + 371 25622267, audejudarbnica@tukumamuzejs.lv

Informāciju apkopoja:
Egita Volinska
Tukuma muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja p.i.
Tālr.: (+371) 27870111
E-pasts: pr@tukumamuzejs.lv


Sekojiet mumswww.tukumamuzejs.lv. Twitter: Tukumamuzejs. Facebook: Tukuma muzejs, Tukuma Mākslas muzejs, Durbes pils, Mākslas galerija „Durvis”, Tukuma pilsētas vēstures muzejs „Pils tornis”, Tukuma Audēju darbnīca, Pastariņa muzejs, Džūkstes Pasaku muzejs.