Pašvaldība

MLZ 600X300
Lieldienas ir pavasara saulgriežu svinības, un ar tām saistās arī visskaistākās tradīcijas. Ģimenēs Lieldienas bieži vien saistās ar stāstu par Lieldienu Zaķi, kurš Lieldienās nes olas, tās krāso un slēpj, un arī pats slēpjas no olu un zaķu meklētājiem. Mēs vēlamies, lai Jūs šos svētku brīvdienas pavadāt aktīvā atpūtā - izkustētos svaigā gaisā ar savu ģimeni (vienu mājsaimniecību), saglabājot svētku sajūtu un gūstot prieku no kopā būšanas. Izklausās pēc labi pavadītas Lieldienu brīvdienas?! Jā, tādēļ aicinām ikvienu piedalīties. Sapucējieties kā uz svētkiem pienākas un baudiet Lieldienas Tukumā!

Norises laiks un vieta: Tukumā no 3. aprīļa līdz 5. aprīlim. 

Komandas lielums: atbilstoši valstī noteiktajiem noteikumiem par pulcēšanos

Kā doties meklēt Lieldienu Zaķi: tas var būtjautrs brauciens ar riteni vai skrējiens kopā ar vēju, bet var doties arī pastaigā ar kājām. Orientēties vari, vienkārši baudot brīvdienas un pastaigu dažādojot ar dažādu uzdevumu pildīšanu, vai orientēties, iedaloties foto orientēšanās sacensībās.

Dalības noteikumi, ja esi nolēmis, ka piedalies foto orientēšanās sacensībās:

1) visās fotogrāfijās redzama visa komanda;

2) jāizpilda visi uzdevumi (vai vismaz 8 no 10), fiksējot to izpildi fotogrāfijās;

3) fotogrāfijās jāpublicē foto orientēšanās dienās sociālajos tīklos Facebook vai Instagram kā vienu albumu vai ierakstu ar 10 fotogrāfijām (vai vairākām, bet lai no katra uzdevuma būtu vismaz 1 fotogrāfija), pieliekot klāt tēmturi #MeklējotLieldienuZaķiTukumā; publicējot fotogrāfijas, to anotācijās neaizmirstiet pielikt klāt uzdevuma numuru, kā arī atbildes tajos uzdevumos, kuros ir ne vien jānofiksē, kā jūs tos pildāt, proti, ienkārši jānobildējas, bet arī atbildes uz papildus jautājumiem-uzdevumiem (4., 5., 7. un 8.uzdevums);

4) pēc ieraksta publicēšanas jānosūta šī ieraksta saite uz e-pastu tukumakn@gmail.com, lai reģistrētos kā dalībnieks orientēšanās sacensībās un Lieldienu Zaķis nepalaistu garām Jūsu fotogrāfijas.

Esiet radoši un tērpieties Lieldienu tematikai piemērotā apģērbā – koši, raibi, ar ausīm kā zaķim vai līdzinieties cālim! Tas būs kā bonusiņš Jums šajā Lieldienu spēlē.

Vērtēšana: Lieldienu Zaķis kopā ar citiem zaķiem Jūsu ievietotās fotogrāfijas apskatīs, izvērtēs un novērtēs, izvēloties radošākos, košākos un jautrākos pasākuma dalībniekus, lai apbalvotu. Zaķu lēmums būs galīgs un neapstrīdams, pat ja tas kādam šķitīs subjektīvs, jo labākie tiks noteikti ar Random sistēmas Robotu palīdzību, lai iegūtu veicināšanas balvas.

Balvās: dāvanu kartes 20-30 EUR vērtībā, kā arī veicināšanās balvas no Tukuma uzņēmējiem.

Lieldienu foto orientēšanās 10 uzdevumi

1.uzdevums | Olu meklēšana: Atrodi, kur Tukumā Zaķis novietojis olu, uz kuras uzzīmējis Vinnijs Pūku un Sivēnu. Nofotografējieties, lai redzama visa tava komanda un atrastā ola!

2.uzdevums | Olu kaujas. Olu ripināšanas sacensības ģimenes lokā: uzzini, kurš ģimenē ir olu ripināšanas karalis!

3.uzdevums | Skaistums. Vēlies vairot savu skaistumu, veselību un enerģiju? Lieldienas tam ir īstais laiks! Ticējumi vēsta, ka svētku rītā agri jāceļas, lai redzētu saules uzaušanu un jāskrien uz tuvāko tekoša ūdens vietu, kur tas tek pret sauli, un jānomazgā seju! Īstākā vieta tukumniekiem ir Melnezera avotiņš. Ne par velti saka, ka no Tukuma nāk smukums. Radiet fotogrāfiju, kurā redzams, ka tava komanda atrodas pie strautiņa procesā – mutes mazgājot!

4.uzdevums | Foto pie Lieldienu ligzdas. Droši vien būsiet pamanījuši, ka Pilsētas parks Tukumā pārvērties par Olu parku. Uzdevums: saskaitīt, cik Lieldienu olu ir Pilsētas parkā! Atcerieties atbildi pierakstīt pie bildes, kad to publicēsiet.

5.uzdevums | Foto ar lielāko ripināmo olu Pilsētas parkā. Radi foto ar lielāko ripināmo olu! Izpaudies, to, protams ripinot. Nofotografējiet, kā jūsu komanda ripina olu! Uzdevums - mīkla: Cik, jūsuprāt, sver šī ola?

6.uzdevums | Šūpošanās. Ticējumos teikts, ka Lieldienās jāšūpojas, lai vasarā nekož odi un citi kukaiņi. Šūpošanās pieder arī pie kustību auglības aktiem līdzīgi dancošanai, lēkšanai, skriešanai, riņķošanai. Uzdevums: atrodiet Tukuma pilsētā 5 šūpoles un izšūpojieties no sirds! Neaizmirstiet arī par foto! Izcili būtu, ja būtu kolāža ar visām piecām šūpolēm.

7.uzdevums | Iemūžini savu komandu Lieldienu foto rāmjos. Iejūtieties zaķa lomā! Radiet fotogrāfiju zaķa palēcienā un zaķa “čupiņā”! Uzdevums: Izdomā, kā, un iemūžini savu komandu fotogrāfijā visoriģinālākajā un jautrākajā veidā!

8.uzdevums | Putnu būrītis vai atmini manu mīklu? Atrodi būrīti, kurā Zaķis noslēpis Lieldienu mīklu. Atmini to, uzrakstot atminējumu pie uzdevuma bildes. Minētā būrīša atrašanai fotogrāfijai ar 8.numuru ir nozīme.

9.uzdevums | Super Zaķa izaicinājums! - Lieldienu Zaķa paslēptuve stacijā pie krāsainā koka. Krāsaino koku atradāt? Tagad atklājiet, kā izskatās Super Zaķis! Uzdevums: Uztaisiet bildi, kurā visa komanda pie koka izveido zaķa figūru!

10.uzdevums | Skaistākā Lieldienu ola! Dodoties Lieldienu svētku pastaigā, paņemiet līdzi pašu nokrāsotu oliņu. Skaistāko. Atrodiet vietu pilsētā, kur redzams Tukums no attāluma (Tukuma panorāma). Bildi veidojiet tā, ka līdzpaņemtā oliņa atrodas visu komandas dalībnieku plaukstā uz Tukuma panorāmas fona!

Priecīgas Lieldienas un jautru orientēšanos!

Informāciju sagatavoja  Tukuma Tūrisma informācijas centrs.