Pašvaldība
Akcija “Darīt digitāli – Tavs jaunais dzīvesveids!”

Akcija “Darīt digitāli – Tavs jaunais dzīvesveids!”
No šā gada 19. oktobra līdz 25. oktobrim aicinām iesaistīties ikgadējā akcijā “Dienas bez rindām”, kurai šogad esam devuši jaunu vadmotīvu “Darīt digitāli – Tavs jaunais dzīvesveids!” (turpmāk – akcija). Akciju organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) sadarbībā ar iestādēm, pašvaldībām un bibliotēkām visā Latvijā. Akcija norisinās integrētās komunikācijas un mācību aktivitāšu programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ietvaros.

Šā gada pavasarī Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija strauji mainījusi sabiedrības paradumus, veicinot pakalpojumu pieteikšanu attālināti – telefoniski vai elektroniski. Liela daļa iestāžu klientu apkalpošanu klātienē veic tikai pēc iepriekšējā pieraksta, bet atsevišķas iestādes ir pārgājušas uz pakalpojumu sniegšanu pilnībā attālināti. Tādējādi arī akcijas nosaukums “Dienas bez rindām” ir zaudējis savu aktualitāti, tā vietā vēlamies uzsvērt, ka darīt digitāli – tas ir mūsdienīgi, ērti, ātri, vienkārši un droši.

Akcijas mērķis ir nemainīgs – mudināt sabiedrību pieteikt valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski, kā arī izmantot valsts piedāvātos digitālos rīkus (e-paraksts, e-adrese u.c.) ikdienas dzīves situāciju ērtākai un ātrākai risināšanai tiešsaistē.

Šogad akcijas ietvaros visas aktivitātes noritēs attālinātikatru dienu (no pirmdienas līdz piektdienai) paredzēti tiešsaistes semināri, kuros stāstīsim un rādīsim dažādus digitālos risinājumus, ko piedāvā valsts un pašvaldību iestādes dažādu dzīves situāciju risināšanai, atvēlot katru dienu noteiktai tēmai (digitālie rīki, kultūra, nodarbinātība, uzņēmējdarbība, vides aizsardzība). Visi vebināri būs skatāmi programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” vietnē https://mana.latvija.lv/darit-digitali-tavs-jaunais-dzivesveids/ un programmas profilos sociālajos tīklos (https://www.facebook.com/latvija.lv/). Visu vebināru video ieraksti būs pieejami sociālajā tīkla Youtube.com kontā @Latvija.lv.

Arī šogad piedāvāsim unikālu iespēju – ikvienam interesentam piedalīties tiešsaistes viktorīnā ar jautājumiem par e-pakalpojumiem un digitālajām iespējām. Viktorīna būs anonīma, bet, ja dalībnieks vēlēsies piedalīties balvas izlozē, būs iespējams norādīt vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju. Savukārt sociālo tīklu lietotājiem būs iespēja piedalīties foto vai video konkursā “Digitālais plecs”, kurā aicināsim rādīt, kā cilvēki palīdz viens otram apgūt dažādus valsts piedāvātos digitālos rīkus un e-pakalpojumus. Konkursa noteikumi tiks publicēti mana.latvija.lv un sociālajos tīklos.

Aicinām iesaistīties akcijas norisēs!

Plašāka informācija par akciju: https://mana.latvija.lv/