Pašvaldība
Izdots rīkojums, kas ļauj aptiekām veikt zāļu piegādi klientam uz mājām

medicīna uz mājām
Šis rīkojums ļauj aptiekām piedāvāt zāļu piegādi uz mājām cilvēkam, kuram nav iespējas pašam doties uz aptieku pēc medikamentiem un nav arī neviena cita, kas konkrētā cilvēka vietā to varētu izdarīt. Prioritāri tas ir vērsts uz personām, kuras Covid-19 dēļ atrodas stingrajā izolācijā, karantīnā vai pašizolācijā. Tukumā šo pakalpojumu sniedz Centra aptieka Tukumā, Elizabetes ielā 8.

Pakalpojumi tiek piedāvāti klientiem, kas:
• nevar paši atnākt uz aptieku un nevar arī deleģēt kādu atnākt viņu vietā.
•  ir slimi ar Covid 19 vai atrodas karantīnā pēc kontakta ar inficētu personu.
• "Augsta riska" klientiem, kam ir ļoti augsts komplikāciju risks saslimšanas gadījumā (piemēram, pacienti ar vairākām hroniskām slimībām)

Piegāde tiek piedāvāta ārsta nozīmētām recepšu zālēm.

Lai saņemtu zāļu piegādi dzīvesvietā:
• Klients sazinās ar aptieku zvanot uz zemāk norādīto telefona numuru vai rakstot e-pastu.

• Lai piekļūtu nozīmēto zāļu receptēm, farmaceits aicina nosaukt:

vārdu, uzvārdu,
personas kodu,
telefona numuru.

• Farmaceits telefoniski informē klientu:

Par pareizu zāļu lietošanu, glabāšanu un iznīcināšanu. Atbild uz citiem klientam neskaidriem jautājumiem par zālēm.
Ja receptē izrakstīts starptautiskais nepatentētais nosaukums (SNN), informē, kādas zāles ir lētākās un ko var izsniegt.
Samaksas kārtību.
Par zāļu piegādes laiku, piegādātāju, piegādes izmaksām.

Personas - zāļu saņēmēja - minimālās identifikācijas prasības ir vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese, tālruņa numurs, e-receptes gadījumā - arī zāļu saņēmēja personas kods e-receptes apstrādei e-veselības sistēmā.

Ierodoties personas dzīvesvietā, brīvprātīgajam, kurš piegādā zāļu sūtījumu, būs jāzvana personai uz viņa tālruņa numuru, kas norādīts uz sūtījuma iepakojuma, un jālūdz apstiprināt personas vārdu, uzvārdu un adresi, lai salīdzinātu to ar norādīto informāciju uz zāļu sūtījuma iepakojuma. Ja būs piegādātas narkotiskās un psihotropās zāles, farmaceita vai farmaceita asistents vai ārstniecības persona lūgs apstiprināt zāļu saņēmēja personas kodu, paredz izdotais rīkojums.

Personai, kura atrodas pašizolācijā, mājas karantīnā vai stingrā izolācijā, pirms durvju atvēršanas būs jāapliek mutes un deguna aizsegs.

Aptiekas kontaktinformācija: 22009187, tukums.centra@manaaptieka.lv
Darba laiks: 00-24