Projekts “PROTI un DARI!”

picture

Tukuma 2.vidusskolas pārbūve tiek veikta Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.2.specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” projekta “Tukuma vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” Nr.8.1.2.0/17/I/015 ietvaros.

Jaunā 2021.gada janvāra mēnesim noslēdzoties var atskatīties uz šobrīd paveikto un uz turpmāk plānoto saistībā ar “Tukuma 2.vidusskolas pārbūvi”. 

Tukuma 2.vidusskolas ēkā, Raudas ielā 16, Tukumā būvdarbi norit aktīvi, lai tuvotos objekta realizācijai, jo objekta nodošanas termiņš ar katru dienu paliek arvien īsāks.


Informējot par šobrīd paveikto:
Esošās ēkas apjomam ir lielākoties paveikti ārējo sienu siltināšana un ventilējamās fasādes izbūves darbi līdz šķiedrcementa plāksnēm, uz kurām arī laikapstākļiem uzlabojoties tiks veidota galējā apdare, kā arī papildus iepriekš minētajam ir izbūvēti logi pilnā apjomā un šobrīd norit darbi pie aiļu kvalitatīvas sagatavošanas no ārpuses un iekšpuses, lai varētu uzsākt apdares darbus.


Ir izveidotas metāla profilu starpsienas ar ģipškartona apšuvumu vadoties pēc projektētā plānotā, paveikta saglabājamo sienu apmešana ar ģipša apmetumu, līdz ar to norit špaktelēšanas, krāsošanas un flīzēšanas darbi un jau tuvākajās dienās plānots pakāpeniski darbi pie linoleja ieklāšanas un griestu apdaru veidošanas. Griestiem ir izveidoti metāla profilu karkasi, esošo griestu špaktelēšanas darbi tuvojas noslēgumam, plašākā ēkas daļā plānots apdari veidot izmantojot fibrolīta plāksnes.

Inženierkomunikāciju izbūve pārvirzīta uz jauno ēkas daļu pēc apdares darbiem un paralēli tiem, tiks izbūvētas inženierietaises, uzstādītas iekārtas kā arī komplektējošais aprīkojums.

Jaunbūves daļā ir veikti pēdējā stāva pārseguma un parapetu izbūves darbi, tuvākajās dienās plānots sagatavot pārsegumu un uzsākt jumta izolācijas kā arī seguma ieklāšanas darbus. Ēkas stāvos jau tiek veikti logu montāžas darbi un tiek izbūvētas alumīnija fasāžu sistēmas.

Visi minētie darbi tiek veikti vadoties pēc ražotāju tehnoloģijām un izstrādātajiem projekta risinājumiem tiecoties pēc kvalitatīva darba rezultāta.

Vadoties pēc Būvdarbu grafika, nav kavējumi darbu izpildē.

Katru nedēļu tiek organizētas būvsapulces, lai apspriestu iecerei atbilstošākos, racionālākos risinājumus un būvdarbu gaitu, lai neradītu kavējumus būvdarbu procesam un spētu realizēt ilgtspējīgu un kvalitatīvu rezultātu.

IMG 20210121 WA0031

 IMG 20210121 WA0025

IMG 20210121 WA0001