Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
Mēs, Tukuma, Engures un Jaunpils novadu pašvaldību vadītāji, paužam neizpratni par Kandavas novada domes 2020.gada 26.novembra sēdē pieņemtajiem lēmumiem, ar kuriem Kandavas novada dome ir noraidījusi divus lēmumprojektus: “Par ieguldījumu SIA “Tukuma slimnīca” pamatkapitālā 3 pacientu novērošanas monitoru iegādei” (prot. Nr.19, 8.§) un “Par ieguldījumu SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “PIEJŪRA”” pamatkapitālā” (prot. Nr.19, 2.§) (Lēmumi pieejami: http://kandava.lv/domes_sedes).

Vēlamies vērst uzmanību, ka minētajos lēmumprojektos ietvertie jautājumi neattiecas tikai uz Kandavas novada teritoriju un tā iedzīvotājiem, bet gan skar arī mūsu vadītās pašvaldības un to iedzīvotāju intereses. Minēto lēmumprojektu noraidīšana rada iespaidu par Kandavas novada pašvaldības norobežošanos no visu mūsu novadu iedzīvotāju kopējo vajadzību nodrošināšanas veselības aprūpes un atkritumu apsaimniekošanas jomās un no visu mūsu novadu kopējo problēmu risināšanas attiecībā uz mūsu pašvaldībām kopīgi piederošajām kapitālsabiedrībām SIA “Tukuma slimnīca” un SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “PIEJŪRA””.

Mēs cienām un respektējam Kandavas novada pašvaldības domes nostāju administratīvi teritoriālās reformas jautājumā. Tomēr, pirms nav likumā noteiktā kārtībā pieņemts attiecīgs Satversmes tiesas nolēmums, aicinām Kandavas novada pašvaldības domi godprātīgi pildīt savas saistības attiecībā uz ieguldījumu veikšanu mūsu pašvaldībām kopīgi piederošajās kapitālsabiedrībās un nelikt šķēršļus mūsu četru pašvaldību līdzšinējai sadarbībai mūsu iedzīvotājiem nozīmīgu jautājumu risināšanā. Aicinām Kandavas novada pašvaldības vadību un deputātus nelikt pirmajā vietā lokālus politiskus mērķus, nesekot, iespējams, kāda politiskā spēka interesēm un ar saviem lēmumiem neapdraudēt visām četrām mūsu pašvaldībām kopīgi piederošo kapitālsabiedrību SIA “Tukuma slimnīca” un SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “PIEJŪRA”” turpmāko darbību mūsu iedzīvotāju veselības aprūpes un atkritumu apsaimniekošanas nodrošināšanā.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs Normunds Rečs
Engures novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa
Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere