Pašvaldība
Pieteikšanās “New Door” sociālās uzņēmējdarbības akselerācijas programmai ir pagarināta līdz 20. decembrim

new door
Sociālās uzņēmējdarbības akselerators “New Door” sadarbībā ar “British Council” pārstāvniecību Latvijā aicina iedzīvotājus no visas Latvijas pieteikt savas biznesa idejas akselerācijas programmai. Ideju autoriem būs iespēja piedalīties intensīvās trīs mēnešu apmācībās, kas palīdzēs no idejas nonākt pie reāla biznesa plāna un tā īstenošanas.

 “Šobrīd, kad daudzi cilvēki ir piespiedu dīkstāvē, ir īstais brīdis padomāt par savas sen lolotas vai pavisam jaunas sociālā biznesa idejas īstenošanu. Sociālā biznesa galvenā atšķirība no citām biznesa formām - tiek risināta kāda sabiedrībā aktuāla problēma, tiek dota iespēja līdzdarboties sociāli atstumtām sabiedrības grupām, un visa peļņa tiek investēta uzņēmuma attīstība. Sociālās uzņēmējdarbības akselerators “New Door” ir pirmais solis uz sociālā uzņēmuma statusa iegūšanu,” akselerācijas programmas priekšrocības uzskaita “New Door” vadītāja Diāna Lapkis.

 Apmācību dalībniekiem tiešsaistes sesijās no janvāra būs iespēja klausīties dažādu vietējo un ārvalstu ekspertu lekcijas. Būs pastāvīgi jāsagatavo mājasdarbi, tādējādi pakāpeniski virzoties uz idejas realizēšanu. Katrai idejai tiks piesaistīts mentors, ar kuru nepieciešamības gadījumā varēs konsultēties individuāli. Mentoriem ir pieredze gan savu uzņēmumu attīstīšanā, gan arī dažādās uzņēmējdarbības jomās.

 “British Council pārstāvniecība Latvijā sociālās uzņēmējdarbības akseleratoru “New Door” atbasta jau otro gadu. Latvijā ir daudz radošu un sociāli atbildīgu cilvēku, kuri vēlas sasniegt vairāk, tāpēc ļoti svarīgi ir radīt viņiem iespējas realizēt savu potenciālu. Sociālās uzņēmējdarbības akselerācijas programma ir šāda iespēja. No brīža, kad jaunie dalībnieki tiek uzņemti, līdz noslēguma prezentācijām progress, ko esam novērojuši dalībnieku vidī potenciālā biznesa attīstībai, ir milzīgs! Tāpēc aicinu ikvienu, kuram ir sociālā uzņēmuma ideja, aktīvi iesaistīties, iedvesmoties un, iespējams, arī tikt pie jaunas nodarbošanās, kur veiksmīgi realizēt savas prasmes,” aicina British Council pārstāvniecībā Latvijā direktore Zane Matesoviča.

Pieteikšanās “New Door” sociālās uzņēmējdarbības akseleratoram notiek tiešsaistē programmas mājas lapā https://newdoor.lv/, kur jāaizpilda anketa. Pieteikties var gan individuāli, gan arī komandas. Idejas var būt sākuma stadijā. Pieteikties aicināti arī esošie uzņēmumi, biedrības vai indivduālas personas.  Visiem ideju autoriem būs iespēja savu ieceri prezentēt žūrijai, kas atlasīs labākās komandas 3 mēnešu intensīvam darbam akselerācijas programmā.  

 “Es noteikti iesaku pieteikties. “New Door” akserlerācijas programma man deva iespēju atsvaidzināt zināšanas. Neskatoties uz to, ka līdzīgas lietas apguvu augstskolā un arī esmu lasījusi dažādas grāmatas, ja praksē uzreiz jaunās zināšanas netiek izmantotas, tad tās aizmirstas. Un pastāvīgi uzrodas jaunas tendences, par ko arī vajadzētu zināt. Vēl noteikti gribu pieminēt cilvēkus - mēs visi tur bijām ar vienu mērķi, un tagad man ir ļoti vērtīgi kontakti visā Latvijā,” saka Kristīne Reine-Saponaro, kura 2020. gada akserlerācijas programmā startēja ar ideju veidot īpašas grāmatas bērniem, kas slimo ar autismu.

Sociālā uzņēmējdarbības akseleratora “New Door” sestā apmācību programma Latvijā notiek ar “British Council” pārstāvniecības Latvijā atbalstu.