Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
28.oktobrī notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde.


Tajā deputāti nolēma par 1990.gada 4.maija balsojumu par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu piešķirt Tukuma novada Goda pilsoņa apbalvojumu bijušajiem Augstākās Padomes deputātiem Jurim Celmiņam, Agrim Jaunkļaviņam, Pēterim Lazdam un Vilim Seleckim. Savukārt par Tukuma pilsētas vadīšanu septiņu gadu garumā pašvaldību pārmaiņu laikos šādu pašu Goda pilsoņa apbalvojumu deputāti nolēma piešķirt bijušajam Tukuma mēram Ērikam Zundam.


Apbalvojumus plānots pasniegt 2020.gada 18.novembrī svinīgajā pasākumā Tukuma pilsētas Kultūras namā, taču, ja pasākums nevarēs notikt epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās dēļ, tie tiks pasniegti citos pasākumos, Domes priekšsēdētājam izdodot attiecīgu rīkojumu. Līdz šīsdienas lēmumam Tukuma novada Goda pilsoņa nosaukumu bija saņēmušas 17 personas. Goda pilsoņa vārds tiek iemūžināts Tukuma novada vēsturē.


Līdzīgi deputāti lēma arī par Tukuma novada Atzinības rakstu pasniegšanu – arī tos plānots pasniegt 18.novembra svinīgajā pasākumā, un lēmumā pieļauta iespēja, ka tie var tikt pasniegti arī vēlāk citos pasākumos. Pavisam Atzinības raksti šodien tika piešķirti 14 fiziskām un juridiskajām personām par nesavtīgu darbu novada labā un novada popularizēšanu.


Šodien Domes sēdē tika piešķirti 3080,00 EUR pašvaldības aģentūrai “Tukuma novada sociālais dienests” sejas masku iegādei mazturīgām personām. Tukuma novada pašvaldībā ir 738 mazturīgas personas virs 13 gadu vecuma (trūcīga 301persona, maznodrošinātas 437 personas). Lai maksimāli pasargātu iedzīvotājus no Covid-19 vīrusa izplatības, būtiski ir nodrošināt mutes un deguna aizsegu pieejamību arī mazturīgām personām. Tādēļ deputāti uzdeva Tukuma novada sociālajam dienestam no 2020.gada 2.novembra visā turpmākajā epidemioloģiskās drošības pasākumu laikā, katrai personai, kurai ir trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss, izsniegt 30 sejas maskas mēnesī.


Pavisam Domes sēdes darba kārtībā šodien bija iekļauti 69 jautājumi.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv