Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
21.oktobrī, notika Tukuma novada Domes ārkārtas sēde. Tā kā nākamajā nedēļā Izglītības un zinātnes ministrija 7.-12.klašu skolēniem ir noteikusi attālināto mācību režīmu, tad deputāti šodienas ārkārtas sēdē vienbalsīgi nolēma organizēt pārtikas pakas tiem 7.-12.klašu skolēniem, kuri ir no daudzbērnu ģimenēm, kuriem ir invaliditāte, kuri slimo ar celiakiju, kā arī bērniem, kuri ir no trūcīgo un maznodrošināto ģimenēm un aizbildnībā esošiem bērniem, un kuriem piešķirts pabalsts ēdināšanai. Kopumā ar šīm pārtikas pakām plānots nodrošināt gandrīz 300 bērnus.


Vienas dienas pārtikas pakas izmaksas būs 1,26 EUR – tas ir tik, cik liels šobrīd ir pašvaldības līdzfinansējums bērna ēdināšanai.
Lai arī Izglītības un zinātnes ministrija attālināto mācību režīmu pagaidām ir noteikusi tikai uz vienu nedēļu, Domes deputātu lēmums būs saistošs arī tad, ja attālināto mācību režīms tiks pagarināts uz ilgāku laiku.

Šis lēmuma projekts ārkārtas sēdei tika sagatavots pēc Domes priekšsēdētāja vietnieka sociālās politikas jautājumos Jāņa Eisaka iniciatīvas – viņš tieši tāpēc 16.oktobrī bija sasaucis Tukuma novada sociālā dienesta un Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītājus, un kopā ar novada Domes priekšsēdētāju Normunds Reču tika izstrādāts šāds risinājums.
Ārkārtas sēdē deputāti šodien grozīja arī Apbalvojumu piešķiršanas nolikumu, izslēdzot no tā punktu, kas līdz šim liedza Tukuma novada Goda pilsoņa apbalvojumu piešķirt vairāk nekā 2 cilvēkiem gadā. Nolikums tika grozīts 8 deputātiem balsojot par, bet pret nolikuma grozīšanu bija 4 deputāti – Ludmila Reimate, Kaspars Liepa, Mārtiņš Limanskis un Sergejs Kovaļovs.
Ārkārtas sēdē piedalījās 12 no 17 Domes deputātiem.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv