Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
Šodien, 26.augustā, notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde. Tajā deputāti apstiprināja 1 MWh siltumenerģijas piegādes cenu 2020./2021.gada apkures sezonā Degoles pagasta Vienības ciemā, Tumes pagasta Tumes ciemā, Džūkstes pagasta Džūkstes ciemā, Slampes pagasta Slampes ciemā, Sēmes pagasta Sēmes ciemā un Zentenes pagasta Zentenes ciemā, nosakot, ka tā būs 51,37 EUR par MWh (bez PVN). Līdz šim visos piecos pagastos siltumenerģijas tarifi bija krietni augstāki. Ņemot vērā, ka deputāti maija sēdē bija deleģējuši SIA “Tukuma siltums” ražot un piegādāt siltumenerģiju ne tikai Tukuma pilsētā, kā tas bijis līdz šim, bet arī minētajos lauku pagastos, šāds siltumenerģijas tarifu samazinājums tapa iespējams.

Domes sēdē deputāti arī atbalstīja no 2020. gada 1.septembra pirmsskolas skolotāju palīgu zemākās mēneša darba algas likmes Tukuma novada iestādēs paaugstināt par 5,34% – no līdzšinējiem 430,00 EUR uz 453,00 EUR, šim mērķim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirot papildu finansējumu 10617,00 EUR.

Šīs dienas sēdē tika pieņemts lēmums paaugstināt izglītojamo ēdināšanas maksu Tukuma novada pašvaldības izglītības iestādēs. Turpmāk kompleksās pusdienas audzēkņiem no 1. līdz 12.klasei izmaksās 1,56 EUR, launags vispārējās izglītības iestādēs 0,73 EUR, bet ēdināšana pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas 2,92 EUR (brokastis 0,77 EUR, pusdienas 1,44 EUR, launags 0,71 EUR). Deputāti arī pieņēma lēmumu, ar kuru tiek palielināts pašvaldības līdzfinansējums izglītojamo ēdināšanas maksai Tukuma novada izglītības iestādēs, uzņemoties visu ēdināšanas maksas sadārdzinājumu segt no pašvaldības līdzekļiem, tādējādi nepalielinot ēdināšanas izdevumus izglītojamo ģimenēm. No pašvaldības budžeta neparedzētiem gadījumiem tas prasīs papildu 29834,00 EUR.

Deputāti šodien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 28459,20 EUR centralizētās grāmatvedības vienotās grāmatvedības sistēmas izveidošanai. Tas nepieciešams, jo no 2021. gada 1.janvāra visas Tukuma novada pašvaldības iestādes tiek iekļautas novada pašvaldības centralizētajā grāmatvedībā, tāpēc ir jāizveido vienota grāmatvedības uzskaite un finanšu plānošanas sistēma novadā kopumā un katrā nozarē atsevišķi, tāpat jāizveido vienota datu bāze, jānodrošina iestāžu datu imports, datu inventarizācija un datu saglabāšana. Pašvaldības centralizētās grāmatvedības mērķis ir pastiprināt kontroli pār finanšu līdzekļiem un efektīvāk izmantot resursus. Tukuma novada pašvaldība ir viena no pēdējām Latvijā, kas šādu centralizētās grāmatvedības uzskaiti līdz šim vēl nebija ieviesusi.

Domes sēdē deputāti apstiprināja Domes noteikumus, kas turpmāk noteiks novada pašvaldības budžeta izstrādāšanas, apstiprināšanas, izpildes un kontroles kārtību. Šādi noteikumi bija nepieciešami, jo Domes administrācijas pretkorupcijas plāns paredzēja, ka ir jāizveido vienoti un katru kalendāro gadu nemainīgi nosacījumi pašvaldības budžeta izstrādāšanai. Tāpat arī deputāti apstiprināja Domes noteikumus, kas turpmāk noteiks kārtību, kādā tiks piešķirts Tukuma novada Domes finansējums nevalstisko organizāciju iniciatīvām. Šajā Domes sēdē tika veikti arī kārtējie nepieciešamie grozījumi šā gada budžetā.

Tukuma novada Domes deputāti šodien vienbalsīgi piešķīra stipendijas studijām augstskolā 2020./2021.akadēmiskajā gadā divām novada jaunietēm: Tukuma Raiņa ģimnāzijas absolventei Dārtai Valdovskai, kura uzsāks medicīnas studijas Rīgas Stradiņa universitātē, un Tukuma 2.vidusskolas absolventei Santai Vītiņai, kura uzsāks sabiedrisko attiecību un reklāmas menedžmenta studijas Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā “RISEBA”. Stipendijas apmērs, ko katra studente saņems, ir 1500 EUR gadā.

Domes sēdes darba kārtībā šodien bija iekļauti pavisam 74 jautājumi.

Informāciju sagatavoja:

Jānis Tomels

Sabiedrisko attiecību speciālists

Tukuma novada Dome

Tel.29565568

janis.tomels@tukums.lv