Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats

15.jūlijā, notika Tukuma novada Domes ārkārtas sēde. Deputāti vienbalsīgi piešķīra finanšu līdzekļus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem šādiem prioritāri veicamajiem darbiem – Tukuma 2.pamatskolas jumta un sienas remontam 23984,62 EUR, Džūkstes pamatskolas iekšējās siltumapgādes sistēmas izpētei un rekonstrukcijas projekta izstrādei 2601,50 EUR un Tukuma pilsētas Kultūras nama logu nomaiņai 1331,00 EUR.

Deputāti arī vienbalsīgi atbalstīja pašvaldības finansējuma piešķiršanu projektam “Mīlestības tilts Tukuma pilsētas parkā” un projektam “Tēvu diena Tukumā”. Savukārt, deputātam Mārtiņam Limanskim balsojot “pret”, deputātam Edmundam Grīnbergam atturoties, bet pārējiem deputātiem balsojot “par”, tika atbalstīta arī finansējuma piešķiršana pasākumam “Ghetto Football”.

Sēdē tika veikti grozījumi Domes 2008.gada 29.maija lēmumā par galvojumu aizņēmumam SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “Piejūra””, pagarinot aizņēmuma atmaksas termiņu “Piejūrai” līdz 2030.gadam, kā to bija ierosinājusi AS “Swedbank”, kas ir šī aizdevuma devējs. Tāpat deputāti atbalstīja SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “Piejūra”” piedalīšanos Eiropas Savienības fondu investīciju projektā “Bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtu izveide poligonā “Janvāri””, nosakot, ka no kopējām projekta izmaksām “Piejūrai” būs jānodrošina līdzfinansējums 15% apmērā.

Deputāti vienbalsīgi lēma izslēgt trīs zemes vienības no rezerves zemju fonda un īpašumtiesības uz tām atzīt valstij, jo uz šīm zemēm atrodas privātpersonām piederošas dzīvojamās mājas. Savukārt, par trim zemes vienībām, kurām izbeigušās zemes lietošanas tiesības, deputāti nobalsoja, ka tās atzīstamas par pašvaldības īpašumu. Vēl trim zemes vienībām, uz kurām atrodas pašvaldībai piederošās ēkas, deputāti nobalsoja atzīt pašvaldības īpašumtiesības uz šo zemi. Tāpat deputāti nolēma izslēgt vienu zemes vienību no rezerves zemju fonda un īpašumtiesības uz to atzīt pašvaldībai, jo šis zemes gabals ir nepieciešams pašvaldības funkciju nodrošināšanai.

Šīsdienas ārkārtas sēdē piedalījās 12 no 17 Domes deputātiem.

Informāciju sagatavoja:

Jānis Tomels

Sabiedrisko attiecību speciālists

Tukuma novada Dome

Tel.29565568

janis.tomels@tukums.lv