Pašvaldība
TUKUMA NOVADA DOMES PRIEKŠSĒDĒTĀJA NORMUNDA REČA PAZIŅOJUMS

recs 2020 44541758
Sabiedriskais medijs “Latvijas Radio” un sabiedriskā medija interneta portāls www.lsm.lv ir nācis klajā ar ziņu, ka, līdz ar politiskās varas maiņu Tukuma novada Domē šā gada sākumā, ir sācies karš pret vietējo neatkarīgo žurnālistiku Tukumā. Ņemot vērā, ka tie ir smagi pārmetumi Tukuma novada Domei, un pie tam tie ir nākuši no sabiedriskā medija, uzskatu, ka man ir ne tikai tiesības, bet pienākums par to paust oficiālu viedokli.


1. Kā Tukuma novada Domes priekšsēdētājs uzskatu šādus apgalvojumus ne tikai par neslavu ceļošiem, bet demokrātiskā valsts iekārtā par absurdiem. Sabiedriskajam medijam nepiedien paust tik pārspīlētus un smagus apgalvojumus. Tukuma novada Dome nav ne uzsākusi, ne arī šobrīd veic kādu karu pret laikrakstu “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” (NTZ).

2. Esmu jau paudis, ka NTZ attiecībās ar Tukuma novada Domi īpašs statuss vai privilēģijas vairs netiek paredzēti. Tajā pašā laikā Dome, kopš es to vadu, nekad nav kavējusi NTZ žurnālistu klātbūtni Domes vai komiteju sēdēs (arī Covid-19 laikā) vai kā citādi traucējusi NTZ žurnālistu darbu. Dome ir sniegusi un sniegs NTZ prasīto informāciju, un rūpēsies, lai šī sadarbība būtu abpusēji konstruktīva. Tāpat Tukuma novada Dome savā sadarbībā ar NTZ žurnālistiem neietekmējas no tā, ka šī izdevuma galvenā redaktore savas attiecības ar Tukuma novada Domi pati ir sabojājusi sava piekoptā kategoriskā un ultimatīvā komunikācijas stila dēļ.

3. Apgalvojumi, ka lēmumi Tukuma novada Domē tagad tiek pieņemti šaurākā lokā, arī neatbilst patiesībai. Domes lēmumi tāpat kā līdz šim tiek pieņemti demokrātiski un atklāti – vispirms izskatot tos komiteju sēdēs, pēc tam gala lēmumu pieņemot Domes sēdēs.

13.05.2020.