Pašvaldība
Neatliekamos gadījumos iespējams saņemt personu apliecinošus dokumentus

pase
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) informē, ka klātienes klientu apkalpošana šobrīd nenotiek, izņemot neatliekamus gadījumus, kad apkalpo klientu pēc iepriekšēja pieraksta, ja personas rīcībā nav lietošanai derīgs personu apliecinošs dokuments.


Ja ir īpaši apstākļi, kādēļ nepieciešams saņemt jaunu Pin, Puk aploksni, tad iesniegt eID karti jaunas aploksnes saņemšanai var, piezvanot vai rakstot e-pastu izvēlētajai PMLP nodaļai un izklāstot īpašos apstākļus.

PMLP e-pakalpojums “Pieteikšanās personu apliecinoša dokumenta izsniegšanai” nenodrošina apstākli, ka piesakās tikai tie klienti, kuriem ir objektīva nepieciešamība saņemt personu apliecinošu dokumentu. Līdz ar to līdz ārkārtējās situācijas beigām e-pakalpojumā “Pieteikšanās personu apliecinoša dokumenta izsniegšanai” apmeklējuma laiki nebūs pieejami.

Bet, ja ir īpaši apstākļi, kādēļ nepieciešams saņemt eID karti lietošanai elektroniskā vidē, tad, atsūtot iesniegumu, izmantojot portālu latvija.lv, izvēloties sadaļu “Iesniegums iestādei”, ir iespēja attālināti pieteikties pagaidu eID kartes saņemšanai darbam elektroniskā vidē.

Iesniegumā jānorāda īpašie apstākļi, kādēļ nepieciešama eID karte, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālā nodaļa, kurā vēlaties eID karti saņemt.

Kontaktālrunis Tukuma nodaļā 63181894.