Pašvaldība
Drossinternets.lv aicina izmantot materiālus par drošību internetā ģimenes lokā un piedalīties konkursā

AituDzive konkurss page 001
Rosinot vecākus radoši darboties kopā ar bērniem, lai apgūtu zināšanas par drošību interneta vidē, Latvijas Drošāka interneta centrs Drossinternets.lv ir izstrādājis materiālu kopu par drošību internetā 6-11 gadus veciem bērniem “Aitu dzīve”, kurā ietvertas izglītojošas animācijas filmiņas un radoši uzdevumi. Vecāki tiek aicināti kopā ar bērniem skatīties filmiņas, pildīt uzdevumus un piedalīties konkursā līdz 27. aprīlim.


Drossinternets.lv mērķis, radot materiālu kopu “Aitu dzīve’’, ir pilnveidot pirmsskolas bērnu un sākumskolas audzēkņu izpratni un zināšanas par interneta vidi, tās radītajiem riskiem un drošu uzvedību. Ņemot vērā, ka šobrīd vecāki kopā ar bērniem mājās pavada daudz laika, materiālu kopa ir lielisks veids, kā atdzīvināt ikdienu un radošā veidā apgūt jaunas zināšanas. Rosinot vecākus pildīt uzdevumus kopā ar bērniem, Drossinternets.lv izsludina konkursu “Izdomā aitām vārdu!”. Lai piedalītos tajā, Drossinternets.lv mājaslapā jānoskatās animācijas filmiņas, jāizdomā aitām vārdi un līdz 27. aprīlim tie jānosūta uz ej.uz/AituDzive-konkurss.
Slovākijas Drošāka interneta centra radītā cikla “Aitu dzīve” 13 animācijas filmiņas stāsta par dzīvi kādā lauku sētā, kur tehnoloģiju attīstība ne vienmēr ietekmē sadzīvi pozitīvi. Īsfilmas varoņiem nākas saskarties ar tādām aktuālām tēmām, kā atkarība no interneta un tehnoloģijām, drošība internetā, interneta etiķete, atšķirības starp virtuālo un reālo dzīvi, kritiskā domāšana un vērtības. Drossinternets.lv ir adaptējis “Aitu dzīves” sērijas latviešu valodā un papildinājis tās ar radošiem uzdevumiem, kurus bērni var pildīt kopā ar vecākiem vai skolotājiem, – darba lapām, komiksiem un krāsojamām lapām, kas palīdzēs nostiprināt zināšanas un mudinās bērnus jau no agras bērnības domāt par jēgpilnu un samērīgu tehnoloģiju lietošanu ikdienā.


Plašāka informācija:
Kaspars Līcītis
Drossinternets.lv preses sekretārs
Tālr.: 29660003
E-pasts: kaspars.licitis@gmail.com