Pašvaldība
SIA “AAS “Piejūra”” Tukuma pārkraušanas-šķirošanas stacijā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Piejuras darbiba
28.marta pēcpusdienā SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības “Piejūra”” pārkraušanas-šķirošanas stacijā Tukumā (Dienvidu ielā 1) izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.


Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izsaukumu uz notikuma vietu saņēma ap plkst. 16:30. Ugunsgrēka iespējamais cēlonis - sausās zāles degšana uzņēmuma blakus esošajā teritorijā. Teritorijā dega sapresētie RDF (no atkritumiem iegūts kurināmais) atkritumi, kurus bija plānots nodot pārstrādei.
Svētdien, 29.martā ap plkst. 07:50 VUGD atklāto degšanu bija novērsis. Teritorijā joprojām turpinās darbs pie atsevišķu, gruzdošu vietu dzēšanas.
Pateicoties labvēlīgajam vēja virzienam, dūmi neplūda uz Tukuma pilsētu, bet gan prom no tās, tādējādi neradot apdraudējumu iedzīvotāju veselībai.
Tā kā notikuma vietā šobrīd un turpmāko nedēļu strādās VUGD, Valsts policijas un Valsts vides dienesta pārstāvji, kā arī uzņēmuma darbinieki veiks teritorijas sakopšanu, jebkāda veida atkritumi pārkraušanas-šķirošanas stacijā netiks pieņemti un pakalpojumi netiks sniegti ne privātām, ne juridiskām personām.

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem. Informācija par ierastā darba atsākšanu tiks izziņota.

SIA “AAS “Piejūra””
sabiedrisko attiecību speciāliste
Justīne Ilmane