Pašvaldība
Uzsaukums vecākiem!

vecakiem par ar 45151448
Ņemot vērā valstī noteikto ārkārtas situāciju un pienākumu iespēju robežās veikt sociālo distancēšanos, Tukuma novada pašvaldība aicina bērnus un jauniešus, kā arī viņu vecākus sekot līdzi prasībām un bez liekas vajadzības nepulcēties ārpus mājām brīvā laika pavadīšanai.
Tukuma novada pašvaldība ir saņēmusi iedzīvotāju ziņojumus ar aicinājumu slēgt bērnu laukumiņus un novērst jauniešu pulcēšanās lielākās un mazākās kompānijās, kas turpinās tā, it kā valstī būtu ierasta brīvlaika nedēļā.


Pulcēšanās notiek gan māju pagalmos, gan ielās, gan slēgtajos sporta laukumos, parkos un bērnu laukumiņos. Vienlaikus tas ir pretstatā valsts noteiktajām prasībām.
Tukuma novada pašvaldības policijas priekšnieks Armands Hohfelds informēja, ka ir nācies lūgt jauniešus un bērnus atstāt slēgtos stadionus un laukumus, skaidrojot situāciju par COVID-19 slimības profilaksi, taču ne vienmēr tas novērš tālāko pulcēšanos, mainot lokācijas vietu, tāpēc būtiska ir vecāku un vecvecāku iesaiste, nosakot ierobežojumus savām atvasēm.
Vēršam uzmanību, ka šobrīd uzturēšanās ārpus telpām nav aizliegta un nav jāsēž četrās sienās. Taču, ņemot vērā ārkārtas situāciju valstī, aicinām uz individuālām pastaigām, ciešu kontaktu bērnu, jauniešu un pieaugušo lokā uzturot, izmantojot modernās tehnoloģijas. Šis ir laiks attālinātām mācībām, darbam un arī attālinātai draudzībai.
Sekojot infektologu, Slimību profilakses un kontroles centra, Veselības ministrijas un Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijām, personīgās higiēnas pastiprināta ievērošana, ārpuses kontaktu samazināšana un sociālā distancēšanās ir visefektīvākais veids, kā sabiedrībai visdrīzāk apslāpēt īpaši lipīgās Covid-19 slimības izplatību.