Pašvaldība
Tukuma novada Domes priekšsēdētājs atkāpjas no amata

Eriks Lukmans
19. decembra Domes sēdes noslēgumā Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans paziņoja, ka atkāpjas no priekšsēdētāja amata pirms termiņa.

"Gan es, gan pārējie mani domubiedri esam centušies strādāt pēc labākās sirdsapziņas, tomēr nav iespējams ilgstoši izturēt nenormālu pretdarbību, un tāpēc ir pieņemts lēmums atkāpties, neturoties pie amata par katru cenu", tā Ēriks Lukmans.

Likuma “Par pašvaldībām” 66. pants nosaka “Domes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks var atkāpties no ieņemamā amata, rakstveidā paziņojot par to domei. Šādā gadījumā domes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks turpina pildīt savus pienākumus līdz nākamajai domes sēdei, kad viņa pilnvaras izbeidzas neatkarīgi no tā, vai šajā sēdē tiek ievēlēts jauns domes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks”.

Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 91. panta pirmās daļas 3. punktu Saeima var atlaist Domi, ja divu mēnešu laikā pēc attiecīgo amatpersonu vai institūciju atkāpšanās tā nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju, viņa vietnieku vai pastāvīgās komitejas.