Pašvaldība
VĀCU ROMANTIKA TUMES KULTŪRAS NAMĀ

                                                                                                               Sestdien, 2.novembrī pulksten 16.00 Tumes kultūras namā aicinām uz kamermūzikas koncertu "Vācu romantika", kurā skanēs Klāras Vīkas-Šūmanes, Roberta

Vacu romantika
Šūmaņa un Johannesa Brāmsa mūzika. Koncertā muzicēs pianiste Sana Villeruša, čellists Rihards Štrauss un klarnetists Anrijs Pitens. Ar stāstiem par komponistiem, laikmetu, kurā tapusi šī mūzika un vācu romantikas aizkulisēm klausītājus iepazīstinās pianists un mūzikas vēstures zinātājs Francis Gaiļus.


Programmā:
• Roberts Šūmanis Fantāzijskaņdarbi čellam un klavierēm op.73
• Klāra Vīka-Šūmane Trīs romances klarnetei un klavierēm op.22
• Roberts Šūmanis "Vakarā" no cikla "Fantāzijskaņdarbi klavierēm" op.12
• Johannes Brāmss Intermeco klavierēm op.117
• Johannes Brāmss Trio klavierēm, klarnetei un čellam la minorā op.114
Par koncertprogrammas īstenotājiem:
Projekta īstenotāji ir kolēģi, kuru darba gaitas krustojas gan Latvijas Nacionālajā operā un baletā, gan Venstpils Mūzikas vidusskolā, kur katru pirmdienu mērojot garo ceļa posmu Rīga-Tukums-Ventspils tiek risinātas sarunas, protams, par mūziku. Kādā no šīm pirmdienām tapusi ideja arī par šo programmu.
Pianiste SANA VILLERUŠA ir aktīva pianiste un kaislīga kamermūziķe. Pēc studijām Hannoveras Mūzikas un teātra augstskolā, daudzus gadus kā koncertpianiste un pedagoģe strādājusi Vācijā. Patlaban Sana ir Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagoģe, koncertmeistare.
Čellists RIHARDS ŠTRAUSS ir Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra čellu grupas mākslinieks, kā arī instrumenta spēles pedagogs Rīgas 6.vidusskolā un Venstpils Mūzikas vidusskolā. Aktīvs kamermūziķis.
Klarnetists ANRIJS PITENS ir Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra klarnešu grupas mākslinieks, kā arī instrumenta spēles pedagogs Rīgas 6.vidusskolā un Venstpils Mūzikas vidusskolā.. Daudzu kamermūzikas projektu iniciators un dalībnieks. Pirmatskaņojis vairākus jauno komponistu opusus. Ilggadējs orķestra “Rīgas kamermūziķi” mākslinieks.
Ieejas biļetes EUR 3 varēs iegādāties vienu stundu pirms koncerta norises vietā.
Programma tiek īstenota festivāla "Ventspils Kamermūzikas dienas 2019" ietvaros sadarbībā ar Tumes kultūras namu.

Papildu informācija: Anrijs Pitens, +371 22079588, anrijam@gmail.com