Pašvaldība
Svinīgi atklātas pārbūvētās Stacijas un Dāņu ielas

Stacijas Danu ielas w
18. jūlijā, ierastās būvsapulces laikā plkst. 9.00, notika Stacijas un Dāņu ielas atklāšanas pasākums.

Stacijas ielas (posma no krustojuma ar Zemītes ielu līdz Mārtiņa ielai) pārbūve 1,579 km garumā un tās pieslēguma ielas Dāņu ielas 0,412 km garumā pārbūve (savienojot Stacijas ielu ar Kandavas ielu citā trasējumā) veikta ERAF projekta – “Degradētās teritorijas sakārtošana zonā Lauktehnika – Tukums II” Nr.5.6.2.0/17/I/006 darbību ietvaros.

Stacijas Danu ielas2wStacijas ielas posms un Dāņu iela ar asfalta segumu ir izbūvētas jaunā trasējumā, kā arī ierīkots asfaltēts gājēju – velobraucēju celiņš, izbūvēti divi kāpņu posmi gājēju nokļūšanai uz staciju Tukums II un Veļķu mikrorajonu. Posmiem tika izbūvēta arī lietus ūdens kanalizācija, Stacijas ielā izveidoti ūdensapgādes un kanalizācijas ārējie tīkli, uzstādīts ielu apgaismojums ar LED gaismekļiem, veikta sakaru kabeļu kanalizācijas izbūve pašvaldības vajadzībām un esošo kabeļu aizsardzība, veikta labiekārtošana – uzstādīti soliņi divās atpūtas vietās, kā arī ierīkots zāliens un iestādītas 73 Holandes liepas un 36 ceriņu stādi.

2018. gada 16. aprīlī uzsākti būvdarbi būvobjektā “Stacijas ielas (2. kārta) un Dāņu ielas (3. kārta) pārbūve, Tukums, Tukuma novads”. Tika noslēgti līgumi ar PS “RERE VIDE 1” par būvdarbu veikšanu, būvuzraudzību nodrošināja SIA “BaltLine Globe”, savukārt būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību – SIA “3C”.

2019. gada 17. jūlijā Būvniecības valsts kontroles biroja kontroles departamenta būvinspektors izdeva aktu par būves pieņemšanu pastāvīgā ekspluatācijā.

Būvobjekta “Stacijas ielas (2. kārta) un Dāņu ielas (3. kārta) pārbūve, Tukums, Tukuma novads” kopējās izmaksas – 2 632 198 EUR, tajā skaitā Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 2 150 649 EUR un Valsts budžeta dotācija 99 789 EUR.