Pašvaldība
Ko maija svētkos darīt Tukuma novadā?

Maija svetki 2019

4. maijs – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena

No plkst. 12.00 Baltā galdauta svētki tiks svinēti Durbes pils pagalmā. Pasākumā ģimenēm un bērniem tiks vairota piederības sajūta savai pilsētai un novadam un baudīts kopā būšanas prieks. No plkst. 12.00 līdz 16.00 būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās kopā ar biedrību “Ligzda”, spēlēt spēles, piedalīties atrakcijās un mieloties ar pankūkām. Visi aicināti ierasties ar saviem cienastiņiem. Ģimenes aicinātas piedalīties orientēšanās spēlē Durbes pils apkārtnē, meklējot peles Rozemundes sieru, izpildot slepenos uzdevumus, tā iegūstot ieeju Durbes pilī bez maksas. Savukārt Durbes pilī Baltā galdauta svētkos īpaši saklāts būs ēdamistabas galds ar 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma trauktu komplektu, uzzināt par tā laika galda kultūru pilī, kā arī apgūt iemaņas galda klāšanā un salvešu locīšanā.

Plkst. 14.00 interesenti aicināti uz labdarības kamermūzikas koncertu Durbes pilī. Uzstāsies Dainis Medjaņiks (vijole) un Jānis Čudars (klavieres). Ieeja pieaugušajiem 2.50 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem 1.50 EUR. Piedaloties orientēšanās spēlē, ieeja bezmaksas.

Uz Baltā galdauta svētkiem ar kliņģeru gatavošanu sestdien, 4. maijā no plkst. 13.00 interesentus aicina Džūkstes Pasaku muzejs. Šoreiz pēc īpašas Džūkstes puses receptes kopā ar Luīzi Lerhu tiks gatavoti ūdens kliņģeri, kā arī būs iespēja izzināt par galda kultūras niansēm, kā arī sēsties pie balti klāta galda un nobaudīt pašu gatavotos kliņģerus. Dalības maksa pasākumā 3 EUR personai.

Turpat Džūkstē Baltā galdauta svētku noskaņās no plkst. 9.00 līdz 12.00 notiks Anša Lerha-Puškaiša atdusas vietas sakopšana.

Baltais galdauts tiks klāts arī Sēmē un Zentenē. Mīļi gaidīts ikviens ar nelielu cienastiņu kopīgam galdam. Pasākuma sākums Sēmē pie Pakalpojumu centra plkst. 12.00, bet Zentenē pie kultūras nama plkst. 13.00.

Ja vēlaties svētkus pavadīt vieglā gaisotnē, tad jādodas uz Tumes kultūras namu, kur plkst. 14.00 būs iespēja vērot vieglu attiecību komēdiju Tumes Amatierteātra izpildījumā “Reiss atcelts”. Ieeja par ziedojumiem.

Uz koncertu, kurā skanēs skaistākās dziesmas Latvijai, plkst. 19.00 “Uzlūdz kungi” - Guntis Skrastiņš, Artis Robežnieks, Andris Skuja, Žoržs Siksna, Dainis Porgants, izcilais saksofona virtuozs Raivo Stašans un komponists Gaitis Lazdāns. Jaunā koncertprogramma “Dzimtai zemei” klausītājus priecēs ar lielisku mūziku, labu humoru un pārsteigumiem kolosālā atmosfērā.

Plkst. 20.00 Katrīnas laukumā, Tukumā notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīts uzvedums “Logs lai paliek vaļā”, kurā muzicēs Amanda Krauja, Atis Ozols, dejos deju studijas “Demo” jaunieši un Imanta Ziedoņa dzeju lasīs dažādu paaudžu tukumnieki. Laikmetīgās dejas, mūzikas un dzejas uzvedums “Logs lai paliek vaļā” tiek veidots kā notikums pilsētvidē, kas aicinās Tukuma pilsētas un novada iedzīvotājus iedibināt jaunu tradīciju – kopīgi veidot un piedzīvot “Baltā galdauta” svētkus, atcerēties 4. maija notikumus, izstāstīt par tiem saviem bērniem, stiprināt piederību savai zemei, valstij, novadam un pilsētai.

5. maijā 

Plkst. 10.00 sportisko aktivitāšu cienītāji un Tukuma patrioti aicināti pievienoties Svētku kopskrējienam, kurš vīsies cauri Tukuma ieliņām aptuveni 10 km garumā, veidojot Latvijas kontūru. Sākums Brīvības laukumā.

Vairāk informācijas par pasākumiem Tukuma tūrisma informācijas centra tīmekļa vietnē www.visittukums.lv.

Avots: www.visittukums.lv