Pašvaldība
Tumes un Degoles pagastu iedzīvotājiem!

Informacija svariga
Tukuma novada Domē ir saņemta informācija, ka Tukuma 2. pamatskolā ar Tukuma 2. pamatskolas direktores Dzintras Rībenas aktīvu līdzdalību tiek izplatīta skolēnu vecāku anketa ar aicinājumu izteikt viedokli par iespējamu Tukuma 2. pamatskolas un Tukuma Raiņa ģimnāzijas apvienošanu.

Aptauja 2.pamatskolaTukuma novada Dome vērš uzmanību uz to, ka šajā aptaujas anketā tiek pausts nepatiess un skolēnu vecākus, skolēnus un sabiedrību maldinošs apgalvojums: “(..) steidzamības kārtā Tukuma novada Domei tiek virzīts lēmuma projekts par Tukuma 2. pamatskolas un Tukuma Raiņa ģimnāzijas apvienošanu ar 2019. gada 1. septembri, izveidojot jaunu izglītības iestādi “Tukuma Raiņa 1. vidusskola””. Tukuma novada Dome uzsver, ka neviena Tukuma novada pašvaldības institūcija vai amatpersona, kuras atbildībā ir izglītības attīstības jautājumi, nav sagatavojusi un steidzamības kārtā Tukuma novada Domei izskatīšanai netiek virzīts lēmuma projekts par Tukuma 2. pamatskolas un Tukuma Raiņa ģimnāzijas apvienošanu ar 2019. gada 1. septembri, izveidojot jaunu izglītības iestādi “Tukuma Raiņa 1. vidusskola”. Tukuma novada Dome aicina Tukuma 2. pamatskolas skolēnu vecākus kritiski vērtēt aptaujas anketā minēto maldinošo apgalvojumu.

Ņemot vērā, ka maldinošās skolēnu vecāku aptaujas anketas izplatīšanā aktīvi ir iesaistījusies Tukuma 2. pamatskolas direktore Dzintra Rībena, no viņas ir pieprasīts rakstveida paskaidrojums. Pēc paskaidrojuma saņemšanas Tukuma novada Dome vērtēs, vai Dzintra Rībena kā izglītības iestādes vadītāja ir ievērojusi Izglītības likuma 51. panta pirmās daļas 3. punktā noteiktās pedagogu profesionālās ētikas normas, Tukuma novada Domes 30.05.2017. noteikumu Nr.16 “Tukuma novada pašvaldības darbinieku ētikas kodekss” normas un vai viņas rīcība ir atbilstoša labas pārvaldības principam.

Informāciju sagatavoja:
Tukuma novada Izglītības pārvalde