Pašvaldība
Tukuma novada pirmsskolas izglītojamo vizuālās mākslas darbu izstāde “Mana Latvija”

bernu izstade
Tukuma novada Izglītības pārvalde sadarbībā ar Tukuma novada Domi par godu Latvijas dzimšanas dienai organizē bērnu mākslas darbu izstādi “Mana Latvija”, kurā piedalās 557 bērni no Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestādēm un izglītības iestādēm, kuras īsteno pirmsskolas izglītības programmu:

Tukuma PII “Taurenītis”, Tukuma PII „Pasaciņa”, Tukuma PII „Vālodzīte”, Tukuma PII „Lotte”, Tukuma PII "Pepija", Tukuma PII “Karlsons”, Slampes PII "Pienenīte", Irlavas PII "Cīrulītis", Pūres PII "Zemenīte", Tukuma alternatīvā pirmsskola “Ķipars”, Pūres pamatskola, Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāle, Tumes vidusskola, Sēmes sākumskola, Tukuma 3.pamatskola.

Izstādes mērķis, godinot Latvijas skaisto jubileju, ir veicināt bērnu nacionālo identitāti, piederības Latvijai un valstiskuma apziņas veidošanos.

Izstādes dalībnieku darbi netiks vērtēti, jo katrs no mums Latviju redz citādāk, katram tā ir atšķirīga. Vieniem tā asociējas ar pelēkām, otriem - ar spilgtām, izteiktām krāsām, daudzveidību dabā. Vieniem tā varbūt ir zila, viļņojoša jūra, citiem - Latvijas cilvēki, ģimene, mājdzīvnieki, interesanti notikumi, Latvijas simboli utt. Tas arī atspoguļojas bērnu veidotajos darbos.

Darbi apskatāmi no 23.oktobra līdz 30.novembrim izstādē Tukuma novada Domē, Talsu ielā 4, Tukumā.

Pateicība par atbalstu un veiksmīgu sadarbību Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājai Dacei Liepiņai-Zusānei!

Mūsu bērni ir pats lielākais mūsu valsts dārgums, un izstādes darbi patiesi ir laba un skaista dāvana Latvijai dzimšanas dienā!

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

Angelika Dembovska