Pašvaldība
Iznākusi Džūkstes pagastam veltīta grāmata

gramata
2. septembrī plkst 11.30 Džūkstes biedrību namā notiks pagastam veltītā rakstu krājuma “Džūkste Cerību Latvija” atklāšana. Vairāk nekā 400 lappušu biezā grāmata ir mēģinājums atklāt Džūkstes pagasta unikalitāti un tā vietu Latvijas valsts kultūras un politikas vēsturē.

Anss Lerhis-Puškaitis, Ludis un Roberts Bērziņi, Kārlis Ieviņš, Kārlis un Jānis Straubergi, Roberts Slokenbergs, Teodors Zeiferts, Kristofors Fīrekers, Gustavs Zemgals, Rita Gāle un Leons Amoliņš – tie ir tikai daži Latvijas kultūrā un sabiedriskajā dzīvē nozīmīgi vārdi, kas saistīti ar šo īpašo pagastu.
Grāmatā publicētas Ingunas Daukstes-Silasproģes esejas par Džūkstes kultūras darbiniekiem, kā arī Kārļa Ieviņa un Haralda Biezā atmiņas. Nozīmīga grāmatas daļa ir intervijas ar represētajiem pagasta iedzīvotājiem. Darbā iezīmēta pagasta dzīve padomju režīma apstākļos un Atmodas gados. Rakstu krājuma noslēgumu veido sarunas ar pagasta uzņēmējiem, kā arī atainots vairāku kādreizējo džūkstenieku liktenis emigrācijā.
Grāmatu izdevusi Slampes un Džūkstes pagastu pārvalde ar Tukuma novada Domes, kā arī ar privātpersonu atbalstu.
Materiālu atlasi un kompozīciju rakstu krājumam veicis publicists Arnis Šablovskis.
Krājumā sastopams plašs ilustratīvo materiālu klāsts, ko veidojuši fotomākslinieki Gunārs Janaitis, Kurts Sauters un Edgars Juka.
Dizainu izstrādājis mākslinieks Ints Vikmanis.

Papildus info: mob. 26060942 (Arnis), asablovskis@inbox.lv