Pašvaldība
Projekts “Slampes dīķa teritorijas labiekārtošana”

Slampes dikis 2
Tukuma novada Dome 2017.gada 23.augustā saņēma Lauku atbalsta dienesta lēmumu par projekta „Slampes dīķa teritorijas labiekārtošana” (Nr. 17-08-AL01-A019.2201-000002) iesnieguma apstiprināšanu.

Slampes dikisProjekta mērķis, sakārtojot Slampes dīķa, Zemgales vidusskolas un Kultūras pils teritoriju, ir radīt pievilcīgāku apkārtējo vidi, kā arī izveidot iedzīvotājiem pieejamāku un daudzveidīgāku dzīves un atpūtas vietu.

Slampes pagasts ir dabas vērtībām bagāta teritorija. Slampes dīķa teritorija, kas atrodas pagasta centrā, ir izveidojusies kā aktīvās atpūtas rekreācijas zona. Šeit pulcējas pagasta iedzīvotāji, makšķernieki un dabas mīļotāji. Turpat līdzās esošā teritorija pie Zemgales vidusskolas un Kultūras pils arī ir slampenieku iecienīta pastaigu un atpūtas vieta, kur skolēni un pasniedzēji ikdienas mēro ceļu uz skolu, kā arī Kultūras pils ir apmeklēts objekts.

Projekta ietvaros teritorijā pie Slampes dīķa, Zemgales vidusskolas un Kultūras pils tika izbūvēti 3 pastaigu celiņu posmi, kas savienojas ar jau esošajiem celiņiem, kā rezultātā veidojas vienots loks. Pie pludmales tika izbūvēts automašīnu stāvlaukums, ierīkota pārģērbšanās kabīne un ugunskura vieta. Viens celiņa posms tika izbūvēts pie Slampes dīķa, kas ved no Zemgales vidusskolas līdz pludmalei. Savukārt teritorijā no Zemgales ielas līdz Zemgales vidusskolai tika demontēts esošais betona plākšņu celiņš, kas bija ļoti neērts un nepraktisks. Šā celiņa vietā tika izbūvēts kvalitatīvs, bruģakmens seguma celiņš ar nelielu bruģētu laukumu brīvdabas pasākumu rīkošanai iepretim Kultūras pilij. No demontētajām betona plāksnēm tika izbūvēts celiņa posms no Kultūras pils līdz Zemgales vidusskolai. Teritorijā tika veikti apzaļumošanas darbi, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas.

Kopējās izmaksas ir 42547,79 EUR (četrdesmit divi tūkstoši pieci simti četrdesmit septiņi eiro un 79 centi), projekta attiecināmās izmaksas ir 41816,00 EUR (četrdesmit viens tūkstotis astoņi simti sešpadsmit eiro) no kurām Lauku atbalsts dienesta finansējums – 37634,40 EUR (trīsdesmit septiņi tūkstoši seši simti trīsdesmit četri eiro un 40 centi).

Tukuma novada Domes
Projektu vadītāja
Aiga Priede
Tālr.: 63122192
aiga.priede@tukums.lv

ELFLA projekts