Pašvaldība
Tukuma smukums 2018 - sakoptākās sētas un ēkas

01 Tukuma smukums

2018.gada 20.jūlijā īpaši veidota komisija devās Tukuma ielās, lai apbrauktu visus pilsētas mikrorajonus un meklētu “Tukuma smukumu” – atrastu šī gada sakoptākās sētas un ēkas.

Komisija atzinīgi novērtēja iepriekšējo gadu konkursa dalībniekus un uzvarētājus, kuri joprojām ar saviem apstādījumiem un speciāli veidotām kompozīcijām krāšņu veido savu dzīves un darba vidi, taču šie pilsētas smukuma konkursā šogad nepiedalās.
Tāpat kā citus gadus, arī šīs vasaras uzdevums bija atkal sameklēt privāto māju īpašniekus, daudzdzīvokļu mājās dzīvojošos, uzņēmumus un publiskās iestādes, kas īpašu uzmanību pievērsuši savai zaļajai zonai tā, lai par to priecātos arī citi pilsētnieki un pilsētā iebraukušie. Pēc apskates komisija vēl izvērtēs izdarīto vairākās grupās – individuālās mājas, sabiedriskās ēkas, uzņēmumi, lodžiju un balkonu dārzi, un rezultātus paziņos rudens sākumā, kad atkal tiks organizēts “Smukuma seminārs Tukumā”. Tā ir jauna tradīcija – organizēt tikšanos tiem, kas strādā savos dārzos un vēlas skaistāku padarīt ne vien savu dzīves vidi, bet arī pilsētvidi kopumā. Tikai kopā mēs varēsim uzturēt saukli “Uz Tukumu pēc smukuma!” dzīvu un patiesu.

Sakoptākos īpašumus skatiet šeit: Galerija Tukuma smukums 2018