Pašvaldība
Meža dienu ietvaros Latvijas simtgades parkā Slampē iestādīti 9 kociņi

Slampe 3
Par godu Latvijas simtgadei arī šogad Meža dienu ietvaros Tukuma novada parki tiek papildināti ar jauniem kociņiem un košumkrūmiem. (foto)

15.maijā Latvijas simtgades parkā Slampē tika iestādīti deviņi kociņi, no tiem seši iegādāti par projektā “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei” paredzētajiem līdzekļiem – Amūras ceriņš, gludās korintes “Ballerina”, dekoratīvās ābeles “Winter Gold”, “Profusion”, “Ola”. Divus kociņus – Eiropas cietpriedes – par saviem saziedotajiem līdzekļiem iestādīja pensionāru biedrība “Zelta rudens”, bet par godu Starptautiskajai ģimenes dienai tika iestādīta dekoratīvā ābele, kas ir ziedojums no teātriniekiem.

Kociņus stādīja Zemgales vidusskolas skolēni, kuru vidū bija arī poļu, lietuviešu, krievu, ukraiņu tautību pārstāvji, jo Latviju veidojam mēs visi kopā – ne tikai latvieši, bet arī cittautieši, kas pārcēlušies šeit uz dzīvi un Latviju uzskata par savām mājām un dzimteni.
Ar nepacietību gaidām simtgades parka atklāšanu!

Šīs aktivitātes tiek veiktas Latvijas Pašvaldības savienības projekta “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei” ietvaros, kurā arī Tukuma novada Dome ir pieteikusi dalību ar diviem parkiem –Pasaku tēva A. Lerha Puškaiša parks Džūkstē, Latvijas simtgades parks Slampē. Kopā 2018.gadā projektā piedalās 71 pašvaldības.