Pašvaldība
Kā reģistrēt savu mājdzīvnieku?

MAJDZIVN

Iedzīvotāji, kuri nav reģistrējuši savus mājas mīluļus*, Tukuma novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu centrā (VPVKAC) var saņemt gan informāciju par reģistrēšanu, kā arī uz vietas reģistrēt savu mājdzīvnieku (suni). Kaķu un mājas sesku reģistrācija nav obligāta.

Lai reģistrētu mājas (istabas) dzīvnieku, tam obligāti ir jābūt mikročipētam (ar implantētu mikroshēmu), ko veic veterinārārsts. Lai dzīvnieku reģistrētu VPVKAC, līdzi ir jābūt personu apliecinošam dokumentam, mājdzīvnieka pasei, internetbankas parolei un kodu kartei. Mājas (istabas) dzīvnieku drīkst reģistrēt tikai tā īpašnieks.

Atnākot klātienē uz klientu apkalpošanas centru Talsu ielā 4, pie publiskā datora portālā www.latvija.lv ar klientu apkalpošanas speciālista palīdzību klients pats var reģistrēt savu suni, kā arī tiešsaistē veikt samaksu, vai sagatavot un saglabāt savus maksājuma dokumentus vēlākai apmaksai.

Ja gadījumā suņa īpašniekam nav pieejama internetbanka, tad klientu apkalpošanas speciālists veiks reģistrāciju Lauksaimniecības datu centra sistēmā, izdrukās vai nosūtīs uz e-pastu rēķinu, kuru klients pēc savām iespējām apmaksās pastā vai bankā.

Visi suņu īpašnieki, kuri vēl nav reģistrējuši savus mājas mīluļus, to bez papildus samaksas var izdarīt Tukuma novada VPVKAC, maksājot tikai valsts nodevu – 3,50 eiro. Par norēķinu nav jāmaksā komisijas maksa, tikai gadījumā, ja tiek veikts bezskaidras naudas norēķins.
Tukuma novada Valsts un pašvaldību vienotais klientu apkalpošanas centrs Talsu ielā 4 ir atvērts katru darba dienu: pirmdienās no 8.00 līdz 18.00; otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no 8.00 līdz 17.00; piektdienās no 8.00 līdz 16.00 (bez pusdienas pārtraukuma). Tālrunis 66954854, e-pasts: tukums@pakalpojumucentri.lv

Tukuma novada VPVKAC

* Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr.491