Pašvaldība
Uzņēmēju dienas Kurzemē 2017

ku 2017 web 0

Tukuma novada pašvaldība kopā ar novada uzņēmumu pārstāvjiem no A/S“Tukuma Piens”, SIA “Ar B Agro”, SIA “Pure Chocolate”, SIA “Puratos Latvia”, SIA “TU FOOD” šā gada 2. jūnijā piedalīsies “Uzņēmēju dienās Kurzemē 2017” .  

Pasākuma programmā plānota izstāde, biznesa iespēju forums, kultūras programma, kā arī dažādas "Latvijas labumsaktivitātes. Lielu uzmanībuLatvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera veltīs ražojošo uzņēmumu piesaistei, tos pozicionējot kā pašreizējo skolēnu un studentu potenciālās darba vietas.

Foruma programmā iekļautas dažādas uzņēmējiem svarīgas un aktuālas tēmas. Pirmajā sadaļā plānota diskusija ar ministru prezidenta Māra Kučinska, Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga, Latvijas Bankas un uzņēmēju līdzdalību par nodokļu politikas pamatnostādnēm un investīciju piesaistes iespējām Kurzemes reģionā.

Tā kā viens no uzņēmējiem aktuālākajiem jautājumiem ir eksportspējas attīstīšana un izaugsme, tad sadarbībā ar finanšu institūciju ALTUM apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par eksporta garantijām un rast atbildes uz jautājumiem paneļdiskusijā ar vairāku veiksmīgi eksportējošu uzņēmumu vadītājiem par iespējām un izaicinājumiem ārējos tirgos.

Attīstības finanšu institūcijas ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš: “Šajā pavasarī sākam piedāvāt jaunu valsts atbalsta iespēju – eksporta kredītu garantijas uzņēmumiem, kuri eksportē uz Eiropas Savienības valstīm. Paredzams, ka galvenie ieguvēji būs apstrādes rūpniecības uzņēmumi, lauksaimniecības produkcijas ražotāji, kā arī mazie un vidējie uzņēmumi, kas sāk iekarot eksporta tirgus. Atbalsts eksportam ir tikai viens no uzņēmējdarbības atbalsta virzieniem, ko īsteno ALTUM. Par iespējām eksportētājiem, kā arī citām uzņēmēju grupām, forumā stāstīs ALTUM eksperti, pie kuriem ikviens interesents varēs saņemt arī individuālas konsultācijas.”

Foruma turpinājumā eksperti spriedīs par veidiem, kā veicināt uzņēmuma efektivitāti un sekmēt pārmaiņu ieviešanas procesu. Šajā sadaļā būs iespēja uzzināt vairāk par jaunā tipa biroju “Metropole”, kas kā jauna veida pieeja darba vides sakārtošanai ieviests SIA Lattelecom. SIA Bucher Municipal pārstāvji dalīsies pieredzē, kā mērķtiecīgi fokusējoties uz efektivitātes celšanu uzņēmumam kopš 2014. gada ir izdevies par 20% saīsināt laika patēriņu iekārtu ražošanai, par 15% ietaupīt darba vietu un par 45% samazināt lieku darbinieku staigāšanu, tādējādi sekmējot uzņēmuma apgrozījuma gandrīz dubultošanos un darbinieku skaita pieaugumu no 200 uz 300. Turpinājumā plānota paneļdiskusija par efektivitāti un pārmaiņām uzņēmumos ar šajos procesos pieredzējušu uzņēmumu vadītāju līdzdalību.

Foruma noslēgumā vēlamies iedrošināt uzņēmējus ļauties sapņiem un trakām idejām, tādēļ esam aicinājuši ceļotāju Kārli Bardeli, kas 2016. gadā airu laivā kopā ar Gintu Barkovski pārairēja Atlantijas okeānam, stāstīt par savu aizraujošo ceļojumu. Okeāna airu laivas "Linda" kapteinis Kārlis apmēram stundas laikā pārvedīs pāri ūdens bezgalībai, kura šķērsošanas prasīja 142 dienas. Ko abi airētāji ēda? Ko domāja? Ko viens otrā nevarēja izturēt un pēc kā ilgojās visvairāk? To visu un jebko citu varēsiet pajautāt pēc stāsta!

SEB līzinga 10.Auto dienu ietvaros pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar gandrīz 50 jaunākajiem automašīnu modeļiem, noskaidrot to iegādes un finansējuma iespējas, kā arī doties izmēģinājuma braucienā ar visdažādākajām automašīnām – sākot no kompaktklases līdz pat apvidus auto. Speciālisti palīdzēs izprast automašīnu tehniskos parametrus un drošas, ekonomiskas braukšanas nianses.

“Uzņēmēju dienas Kurzemē” pirmo reizi kā Kurzemes reģiona visaptveroša izstāde tika rīkota 2016. gada maijā Liepājā, pulcējot aptuveni 150 dalībniekus un 10 000 apmeklētāju. Lai turpinātu pasākuma reģionālo principu, iesaistot iespējami lielu uzņēmumu skaitu no Ventspils, Liepājas, kā arī citām pilsētām un novadiem, šogad pasākums norisināsies Ventspilī.

Pasākuma ietvaros Kurzemes uzņēmējus vēlamies iepriecināt ar interesantu biznesa forumu.

Biznesa foruma programma un iepriekšējā reģistrācija: http://ej.uz/UDKurzeme_020617.

Vietu skaits ir ierobežots.

 


Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk kā 1400 individuāli biedri un vairāk kā 50 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2013.gadā pārsniedza 13,5 miljardus eiro, turklāt jauno LTRK biedru skaits jau ceturto gadu pēc kārtas pieaug par vidēji 46% gadā.

LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Papildu informācijai:

Rūta Grikmane

Sabiedrisko attiecību konsultante

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Kr. Valdemāra iela 35, Rīga, LV-1010, Latvija

T. + 371 67830825

M. + 371 26469946

F. + 371 67820092

LTRK_info@chamber.lv

www.chamber.lv

Dome un Tukuma novada uzņēmēji (“Tukuma Piens”, “Ar B Agro”, “Pure Chocolate”, “Puratos Latvia”, “TU FOOD”) šīs nedēļas beigās brauc uz “Kurzemes Uzņēmēju dienu” izstādi.