Pašvaldība
Tukuma novada pašvaldība PRET RPIVA likvidāciju

IMG 3443

2017.gada 2.februārī Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans tikās ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Tukuma filiāles pārstāvjiem, lai uzklausītu studentu un akadēmijā strādājošo viedokli un paustu savu nostāju attiecībā par Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto Ministru kabineta rīkojuma projektu “Par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas likvidāciju”.

Ņemot vērā, ka RPIVA Tukuma filiālei ir būtiska nozīme ne vien jauno pedagogu sagatavošanā, bet arī Tukuma pilsētas un novada stratēģiskajā attīstībā, Domes priekšsēdētājs izteica atbalstu augstskolas darba turpināšanai, akcentējot tās slēgšanas negatīvo ietekmi uz novada izaugsmi.
31.janvārī Domes priekšsēdētājs nosūtīja atklātu vēstuli Latvijas Republikas Ministru kabinetam, Ministru prezidentam M. Kučinskim, Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Pašvaldību savienībai, Saeimas frakcijām, deputātiem un citām augstākstāvošām institūcijām, kurā aicināja, pirmkārt, veikt visaptverošu Latvijas augstākās izglītības sistēmas analīzi un, plānojot strukturālās izmaiņas, ievērot labas pārvaldības principus un Eiropas Komisijas rekomendācijas.

Otrkārt, visās turpmākajās diskusijās un lēmumu pieņemšanā attiecībā par RPIVA likvidāciju, pašvaldības vadītājs izteica vēlēšanos iesaistīsies pats vai iesaistīt sevis pilnvarotu pārstāvi.

Informāciju sagatavoja
Dace Laukmane
Tukuma novada Domes
sabiedrisko attiecību speciāliste