Pašvaldība
AMATĀ APSTIPRINA PŪRES UN JAUNSĀTU PAGASTU PĀRVALDES VADĪTĀJU

Keirāns
26.maijā notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde. Tajā deputāti Tukuma novada Pūres un Jaunsātu pagastu pārvaldes vadītāja amatā apstiprināja Edgaru Keirānu. Līdz šim Edgars Keirāns bija Pūres un Jaunsātu pagastu pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs un, pēc atklāta konkursa izsludināšanas uz šo amata vietu, viņš konkursā uzvarēja. Amatā Edgars Keirāns stāsies 1.jūnijā.

Domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu, ka no jaunā mācību gada sākuma Tukuma 2.pamatskola tiek pievienota Tukuma Raiņa ģimnāzijai. Tā kā Ministru kabineta 1.jūnija sēdes darba kārtībā ir iekļauts rīkojuma projekts "Par valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu Tukuma Raiņa ģimnāzijai", tad deputāti uzdeva Tukuma novada Izglītības pārvaldei, pēc šī rīkojuma apstiprināšanas Ministru kabinetā, iesniegt Domei lēmumprojektu "Par Tukuma Raiņa ģimnāzijas nosaukuma maiņu".

Tukuma novada Domes sēdē deputāti atbalstīja platjoslas interneta ierīkošanas projektu Irlavas, Lestenes, Džūkstes un Degoles pagastos, un līdz 30.jūnijam uzdeva organizēt projekta realizācijai nepieciešamo iepirkuma procedūru. Projekta realizācija ļautu nodrošināt ar augstas klases interneta pakalpojumu pašvaldības iestādes un to struktūrvienības Džūkstes, Degoles, Irlavas un Lestenes pagastos, kā arī vismaz 200 mājsaimniecības šajos pagastos. Platjoslas interneta pieejamība ievērojami paaugstinātu šo pagastu pievilcību iedzīvotāju vidū un konkurētspēju uzņēmējdarbības attīstības jomā.

Deputāti atbalstīja finansējuma piešķiršanu sešiem Tukuma novada kultūras projektu konkursā visvairāk punktu ieguvušajiem projektiem, par kopējo pieprasīto summu – 11 926 EUR. Seši atbalstītie projekti ir: Jaunmoku pils kultūrvēsturiskā kompleksa saglabāšanas un kultūras veicināšanas biedrības “ALEJA” projekts “Izstāde “Jaunmoku pils 120 gadu stāsti””, biedrības “Pasaules Kultūru telpa Tukumā” projekts “Ekspozīcijas izveide “Tukku Magi” kultūras pagalma iedzīvināšana”, SIA “Novadu Ziņas” projekts “Tukuma gadagrāmata 2021”, Rūdolfa Bacāna projekts “Leģendu nakts mūzika Durbes pilī un parkā”, AS "Latvijas Mediji" projekts “Gvido Drage “Stāsti”” un biedrības “Asni 3139” projekts “Lazdu bibliotēkai – 75”. Izsludinot 2021.gada konkursu, kā galvenā prioritāte bija noteikta novada kultūras mantojuma sistematizēšana, saglabāšana un popularizēšana.

Pavisam Domes sēdes darba kārtībā bija iekļauti 53 jautājumi. Šī bija pēdējā kārtējā Domes sēde pirms pašvaldību vēlēšanām 5.jūnijā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv