Par Tukuma novada bāriņtiesas darbu pēc administratīvi teritoriālās reformas

Pagājušā nedēļā ATR darba grupas sanāksmē tika diskutēts arī par Tukuma novada bāriņtiesas darbu pēc četru novadu apvienošanās. Plānots, ka Tukuma novada bāriņtiesa pēc administratīvi teritoriālās reformas saglabās līdzīgu bāriņtiesas struktūru kā līdz šim, apvienojot līdz šim patstāvīgi darbojošās Tukuma novada, Kandavas novada, Engures novada un Jaunpils novada bāriņtiesas. 

Apvienotās bāriņtiesas darbu vadīs bāriņtiesas priekšsēdētājs un četri priekšsēdētāja vietnieki, kuru pārraudzībā būs sekojošas teritorijas:

- vietnieks Tukuma pilsētā (Tukums, iespējams Milzkalne);

- vietnieks Kandavā (Kandava, Kandavas pagasts, Cēres pagasts, Vānes pagasts, Zemītes pagasts, Zantes pagasts un Matkules pagasts);

- vietnieks Engurē (Engures pagasts, Smārdes pagasts, Lapmežciema pagasts);

- vietnieks (Jaunsātu pagasts, Pūres pagasts, Sēmes pagasts, Zentenes pagasts, Tumes pagasts, Degoles pagasts, Irlavas pagasts, Slampes pagasts, Džūkstes pagasts, Lestenes pagasts, Jaunpils, Viesatu pagasts).

Par plānoto bāriņtiesas locekļu skaitu vēl tiek diskutēts.

Tiek plānots, ka bāriņtiesas sēdes lielākoties notiks Tukumā, Kandavā un Engurē, bet ņemot vērā lielā novada teritoriju, tās varētu notikt arī pagastos. Iedzīvotāju pieņemšanas laikus pagastu teritorijās bāriņtiesa plāno saglabāt.