Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
Šodien, 24.martā, notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde. Tajā deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu pārņemt Tukuma novada pašvaldības īpašumā gājēju tiltu pāri dzelzceļam posmā starp dzelzceļa stacijām Tukums I un Tukums II.  Šis tilts jau 2009.gadā ar tiesas lēmumu tika pasludināts par bezīpašnieka mantu. Pēc pagājušajā gadā veiktā būvspeciālista apsekojuma, secināts, tilta stāvoklis no nestspējas viedokļa uz pašreizējo brīdi vēl ir apmierinošs, taču strauji var pasliktināties. Dome ir secinājusi, ka, savukārt, no satiksmes drošības viedokļa gājēju tilta stāvoklis jau šobrīd ir neapmierinošs. Tikai pārņemot savā īpašumā šo būvi, pašvaldība var ieguldīt tajā savus līdzekļus un piesaistīt līdzfinansējumu no citiem avotiem. Gājēju tilts ir nepieciešams pilsētas iedzīvotājiem, un no satiksmes drošības viedokļa nav aizstājams ar dzelzceļa šķērsošanu sliežu līmenī.  

Domes sēdē deputāti nolēma mainīt līdzšinējo kārtību, kādā tiek izsniegtas pārtikas pakas skolēniem. Līdz šim pārtikas pakas tika izsniegtas reizi nedēļā. Deputāti nolēma, ka turpmāk pārtikas pakas skolēnu vecāki saņems reizi divās nedēļās. Tas dos iespēju ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam pilnveidot pārtikas pakās iekļauto produktu daudzveidību un samazinās iesaistīto pušu kontaktēšanos, kas Covid-19 apstākļos ir īpaši svarīgi. Deputāti arī noteica, ka, lai nodrošinātu pārtikas pakās esošo produktu kvalitātes saglabāšanu, pārtikas pakas būs jāsaņem 48 stundu laikā pēc to  nogādāšanas izglītības iestādē. Pārtikas paku izmaksas paliek nemainīgas – vienas pārtikas pakas uz divām nedēļām cena būs ekvivalenta divu līdzšinējo iknedēļas paku cenai.

Deputāti šodien pieņēma noteikumus, kas turpmāk regulēs kārtību, kādā tiks saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība un pakalpojumu sniegšana Tukuma novadā. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, turpmāk būs vienkāršota administratīvā procedūra tirdzniecības atļaujas saņemšanai publiskās vietās – tās varēs izsniegt arī pašvaldības izpilddirektors vai attiecīgās pagastu pārvaldes vadītājs, kas gadījumos, kad nav lietderīgi sasaukt Licencēšanas komisijas sēdi, paātrinās un atvieglos atļauju izsniegšanu. Savukārt Licencēšanas komisijai obligāti būs jālemj par pastāvīgas darbības ielu tirdzniecību un sabiedrisko ēdināšanu.

Tāpat šodien deputāti Domes sēdē apstiprināja atbalsta programmu Tukuma novada ģimenēm ar bērniem 2021.gadam, kā arī palielināja pabalstu audžuģimenēm bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei no 45,00 EUR uz 150,00 EUR, paredzot, ka sociālais dienests ir tiesīgs šo pabalstu izsniegt arī mantiskā veidā.

Pavisam Domes sēdes darba kārtībā šodien bija iekļauti 45 jautājumi. Tajā piedalījās 15 no 17 Domes deputātiem.

Informāciju sagatavoja:

Jānis Tomels

Sabiedrisko attiecību speciālists

Tukuma novada Dome

Tel.29565568

janis.tomels@tukums.lv