Pašvaldība
Norisinājies LTRK tiešsaistes Kurzemes Biznesa klubs Tukumā

LTRK TUKUMS FACEBOOK 11.02.2021
Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Kurzemes reģiona nodaļa sadarbībā ar AS “Swedbank” un Tukuma novada pašvaldību organizēja tiešsaistes LTRK Kurzemes Biznesa kluba pasākumu, kas notika 11. februārī.


Pasākums šoreiz bija veltīts uzņēmējiem ar tēmu “Neatkarība, reputācija, kompetence – uzņēmēju loma Latvijas sabiedrības labklājības izrāvienā”, un atklāšanā ar uzrunām uzstājās LTRK prezidents Aigars Rostovskis un LTRK Kurzemes nodaļas vadītājs Ralfs Minkevičs.

“Uzņēmēji ir tie, kas uztur šo valsti – investējot, radot darba vietas, maksājot nodokļus. Kurzemnieki izceļas ar attīstību, izdomu un pozitīvu spītību. Tas ir labs pamats nākotnes izaugsmei!” norāda LTRK prezidents Aigars Rostovskis.

Biznesa kluba pasākumā ar prezentācijām uzstājās vairāki eksperti, tostarp, Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Normunds Rečs klātesošos iepazīstināja ar prezentāciju par tēmu “2021. gada pašvaldības budžets un nozīmīgākie plānotie darbi”. “Tukuma novada budžets šogad ir atbilstošs valsts veiktajai nodokļu politikai, kad iedzīvotāju ienākuma nodoklis tiek pārdalīts par sliktu pašvaldībām, kā arī atbilstošs prognozēm par “Covid-19” pandēmijas ietekmi uz ekonomisko situāciju. Tāpēc, salīdzinot ar iepriekšējā gada budžetu, šogad būs mazāki gan ieņēmumi, gan arī izdevumi. Lai gan tas attīstības tempus objektīvi palēninās, arī šajos apstākļos budžets paredz, ka novada attīstība turpināsies. Šogad tiek turpināti visi lielie pašvaldības investīciju objekti, un kopējais investīciju apjoms sasniegs 10 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, būs tikai nedaudz mazāk,” norāda Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Normunds Rečs.

Savukārt AS “Swedbank” galvenā ekonomiste Latvijā Līva Zorgenfreija uzstājās ar prezentāciju par tēmu “Pārskats par 2020. gadu un ieceres 2021. gadam”.

Pasākuma noslēgumā norisinājās diskusija ar tēmu “Neatkarība, reputācija, kompetence – uzņēmēju loma Latvijas sabiedrības labklājības izrāvienā”. Diskusijā piedalījās LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Normunds Rečs un LTRK Kurzemes reģiona padomes locekļi.

“No šodienas diskusijas ar Kurzemes uzņēmējiem izrietēja secinājumi, ka LTRK ir nepieciešama vēl drošāka rīcība uzņēmēju viedokļu aizstāvēšanā attiecībā pret Valsts pārvaldi un daudzajām nejēdzībām, kas no tās nāk. Lielai daļai uzņēmēju noskaņojums ir jau sasniedzis kritisko līmeni attiecībā pret Valsts pārvaldes rīcību un lēmumiem. Varai ir jāatbild par saviem lēmumiem (tāpat kā uzņēmumu valdēm), tam būtu jāsamazina privāto ambīciju apmierināšanas rezultātā biznesam radītais kaitējums. Aicinājums bija, ka LTRK darbībai jābūt stiprinātai ar zināšanās un datos balstīti lēmumiem, tāpēc noteikti būtu jāstrādā vairāk ar pētniekiem un, iespējams, jāstiprina arī iekšējā analītiķu kompetence, lai valdības iniciatīvas komentētu ar alternatīviem piemēriem un pierādījumiem, kas veicinātu plašākas sabiedrības informēšanu ar kvalitatīvu informāciju,” norāda LTRK Kurzemes nodaļas vadītājs Ralfs Minkevičs.

Inese Raiba
Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera