Aktualitātes
Informācija par brīvajām vietām Tukuma novada vispārizglītojošo skolu 1.klasēs

IMG 1166
  Vispārizglītojošajām skolām ir pienākums līdz 30.jūnijam rakstiski paziņot vecākiem par bērna uzņemšanu vai atteikumu uzņemt 1.klasē.

Tukuma novada vispārizglītojošo skolu 1.klasēs bērnus uzņem un klases komplektē saskaņā ar Tukuma novada pašvaldības 2010.gada 25.februāra noteikumiem Nr.5 “Izglītojamo reģistrēšanas un uzņemšanas kārtība Tukuma novada vispārējās izglītības iestādes 1.klasē”. Pamatojoties uz minēto noteikumu 7.punktu, ar Tukuma novada Izglītības pārvaldes 2016.gada 3.februāra rīkojumu Nr.18-d “Par klašu komplektiem Tukuma novada vispārējās izglītības iestāžu 1., 7. un 10.klasēs 2016./2017.mācību gadā” noteikts, ka vispārējās pamatizglītības programmas apguvei Tukuma 2.vidusskolā komplektē ne vairāk kā trīs 1.klases, Tukuma E. Birznieka-Upīša 1.pamatskolā un Tukuma 2.pamatskolā – ne vairāk kā divas 1.klases, bet pārējās Tukuma novada vispārējās izglītības iestādēs, tai skaitā Tukuma 3.pamatskolā, 1.klases komplektē atbilstoši saņemto iesniegumu skaitam.

Maksimālais uzņemamo bērnu skaits klašu komplektos tiek noteikts, ievērojot katras klases mācību telpas platības lielumu un Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumu Nr.610 “Higiēnas prasības izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas” 24.punktā noteikto, ka minimālā platība viena izglītojamā vietai mācību telpā ir divi kvadrātmetri.
Saskaņā ar vispārizglītojošo skolu sniegto informāciju, pieteikumu skaits bērnu uzņemšanai 1.klasē ir pārsniedzis maksimāli iespējamo uzņemamo bērnu skaitu klašu komplektos Tukuma 2.vidusskolā un Tukuma 2.pamatskolā. Savukārt, brīvas vietas 1.klasē ir Tukuma E. Birznieka-Upīša 1.pamatskolā un Tukuma 3.pamatskolā, kā arī visās Tukuma novada pagastu teritorijā esošajās skolās. Ja vecāki ir saņēmuši atteikumu par bērna uzņemšanu Tukuma 2.vidusskolā vai Tukuma 2.pamatskolā, lūdzu pēc izvēles pieteikt savu bērnu uzņemšanai 1.klasē uz brīvajām vietām Tukuma E. Birznieka-Upīša 1.pamatskolā vai Tukuma 3.pamatskolā, kā arī visās Tukuma novada pagastu teritorijā esošajās skolās.

Normunds Rečs,
Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītājs