Aktualitātes

Esam jau iepriekš informējuši, ka Tukuma novada Domes ēkas pirmajā stāvā tiek veidots Valsts un pašvaldību vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC), līdz ar to aktuāls ir jautājums par telpām Domes administrācijas darba nodrošināšanai. Lai Domes administrācija strādātu vienkopus un uzlabotu Tukuma novada Izglītības pārvaldes sniegtos pakalpojumus, tika nolemts Izglītības pārvaldi pārvietot uz jaunām telpām, tādējādi atbrīvojot telpas Tukuma novada Domes ēkas 3.stāvā un izvietojot tajās Arhitektūras nodaļu un Tukuma novada būvvaldi, bet Izglītības pārvaldes bibliotēkas telpās izvietojot Komunālo nodaļu.

Jāpiemin, ka Izglītības pārvaldes bibliotēka ar Tukuma novada Domes 2015.gada 26.novembra lēmumu (prot.Nr.13, 12.§.) no šā gada 1.februāra ir likvidēta, bet tās krājums nodots Tukuma bibliotēkai. Saistībā ar šo lēmumu no 1.februāra ir mainīti arī Tukuma bibliotēkas darba laiki: darba dienās no plkst.10.00 līdz plkst.18.00, sestdienās no plkst.09.00 līdz plkst.14.00.
Ņemot vērā iepriekš minēto, 2015.gada 2.decembrī Tukuma novada Izglītības pārvalde izsludināja nomas objekta piedāvājumu atlasi nekustamā īpašuma nomai Izglītības pārvaldes darba nodrošināšanai.
Sludinājumā noteiktajā termiņā pieteicās viens pretendents, piedāvājot nomas objektu Šēseles ielā 3, Tukumā, ar kopējo platību 299,20 m2 uz 12 gadiem. Tā kā iedzīvotājiem ar maziem bērniem vai kustību traucējumiem esošajās Tukuma novada Izglītības pārvaldes telpās ir apgrūtināta piekļuve, viens no galvenajiem nosacījumiem, organizējot nomas objekta piedāvājumu atlasi, bija nodrošināt pieeju gan vecākiem ar maziem bērniem, gan personām ar kustību traucējumiem. Piedāvātās telpas atrodas ēkas pirmajā un otrajā stāvā, kur iedzīvotāju ērtībai ir pieejams arī lifts.
Saskaņā ar iesniegto piedāvājumu nomas objekta kopējās plānotās izmaksas gadā ir 32277,70 euro (bez PVN), iekļaujot telpu nomas maksu, maksu par apkuri un komunālo pakalpojumu izmaksas. Šīs izmaksas paredzēts segt par ieņēmumiem no VPVKAC, neietekmējot pašvaldības budžetu.
Izvērtējot iesniegto piedāvājumu, Tukuma novada Domes 28.janvāra sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par līguma slēgšanu ar iznomāšanas pretendentu un pakāpeniski tiks veikta Izglītības pārvaldes pārvietošana uz jaunajām telpām, jo VPVKAC plānots atklāt jau šā gada 1.aprīlī.