Aktualitātes

2015.gada 19.oktobrī Slimību profilakses un kontroles centrs kopā ar Veselības ministriju atklāja informatīvo kampaņu „HIV nešķiro – tas attiecas arī uz Tevi!”, aicinot ikvienu arī ikdienā domāt par HIV profilaksi un veikt HIV eksprestestu infekcijas diagnostikai. Kampaņas ietvaros tika veiktas ielu intervijas, kuru laikā pierādījās, ka sabiedrībā joprojām trūkst izpratnes par HIV infekciju un iespējām pārbaudīties. Tāpēc tieši informētība, profilakse, diagnostika un mītu kliedēšana ir galvenie kampaņas temati. Kampaņas mērķis ir pakāpeniski mainīt sabiedrības attieksmi par HIV kā „nepareizu” slimību, skaidrot ar HIV profilaksi saistītos jautājumus un HIV eksprestesta nozīmību infekcijas agrīnai diagnosticēšanai.

Tukuma novada pašvaldības aģentūrā „Tukuma novada sociālais dienests” būs iespēja bez maksas veikt HIV eksprestestus. Testēšanu veiks medicīnas māsa Ligita Kalēja. Laikā no 2015.gada 23.novembra līdz 2015.gada 4.decembrim:
Otrdienās no plkst.14.00 līdz 17.00 aprūpes istabā Celtnieku ielā 3, Tukumā;
Ceturtdienās no plkst.14.00 līdz 17.00 aprūpes istabā Aviācijas ielā 3, Tukumā.
Savukārt no 2015.gada 23.novembra līdz 2015.gada 31.decembrim pirmdienās, laikā no plkst.15.00 līdz 18.00 medicīnas māsa gaidīs interesentus HIV profilakses punktā, kas atrodas Tukuma patversmes telpās (Dārza ielā 11/13, Tukumā).
Tukuma novada sociālais dienests vēlas atgādināt, ka HIV profilakses punktā (Tukuma patversmes telpās, Dārza ielā 11/13, Tukumā) ir iespējams apmainīt šļirces un adatas, saņemt konsultācijas par atkarībām, infekcijas slimībām un informāciju par ārstēšanās un rehabilitācijas iespējām no psihoaktīvām vielām atkarīgiem cilvēkiem. Šeit iespējams saņemt informatīvos materiālus, kā arī piedalīties organizētajās atbalsta grupās no psihoaktīvām vielām atkarīgiem cilvēkiem. Tālrunis informācijas saņemšanai 22322561.

Jeļena Hodakovska-Migunova
Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītāja