Aktualitātes

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izstrādā grozījumus Ministru kabineta 2001.gada 17.aprīļa noteikumos Nr.175 „Noteikumi par aizsargājamiem ģeoloģiskajiem un ģeomorfoloģiskajiem dabas pieminekļiem”. Priekšlikumi paredz izveidot jaunus ģeoloģiskos un ģeomorfoloģiskos dabas pieminekļus „Abavas rumba” un „Radžu ūdensrijēji un sausgultne”.

Atbilstoši likuma „Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām” 13. panta ceturtajai daļai Dabas aizsardzības pārvalde nodrošina attiecīgo pašvaldību un zemes īpašnieku informēšanu par izveidojamo aizsargājamo teritoriju.

Šobrīd pēc saņemto priekšlikumu izvērtēšanas ģeoloģisko un ģeomorfoloģisko dabas pieminekļu robežas ir precizētas, tādēļ lūdzam iepazīties ar precizētajām plānotajām robežām (robežu shēma un izveides pamatojumu skatiet saitē: http://www.varam.gov.lv/lat/likumdosana/normativo_aktu_projekti/?doc=10467).

Papildus informāciju par plānotajām minēto ģeoloģisko un ģeomorfoloģisko dabas pieminekļu robežām var uzzināt:
- Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Dabas aizsardzības departamentā Peldu ielā 25, Rīgā, LV-1494, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00, iepriekš vienojoties par tikšanās laiku, vai elektroniski un telefoniski sazinoties ar Ivitu Ozoliņu, tālr.67026587, e-pasts: ivita.ozolina@varam.gov.lv vai pasts@varam.gov.lv;
- Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas aizsardzības departamentā, Siguldas novada Siguldā, Baznīcas ielā 7, LV-2150, darba dienās no 9.00 līdz 17.00, iepriekš vienojoties par tikšanās laiku, vai elektroniski un telefoniski sazinoties ar Daini Ozolu pa tālr.26527214, e-pasts dainis.ozols@daba.gov.lv.

Informāciju sagatavoja:
Dabas aizsardzības pārvaldes
Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļa
Papildus informācija:
Gita Strode
Dabas aizsardzības pārvaldes
Dabas aizsardzības departamenta
Direktore
Mob. tel.: 29455010