Aktualitātes

Labdarības programmai „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” septembrī „Maxima Latvija” veikalos Tukumā saziedoti 683,18 eiro – no tiem 212,68 eiro saziedoti veikalu ziedojumu kastītēs pie kasēm, bet 470,50 eiro saziedoti īpašā interaktīvā ziedošanas stendā, kas septembrī atradās „Maxima Latvija” veikalā Tukumā, Kurzemes ielā 36. Kopumā bērnu no trūcīgām ģimenēm atbalstam septembrī visā Latvijā saziedoti 10 444,47 eiro.

Ar labdarības organizācijas Ziedot.lv un reģionālo organizāciju atbalstu septembrī sniegta palīdzība 978 mazuļiem Rīgā un 26 citās Latvijas pilsētās: Rīgā autiņbiksītes un 2 iepakojumus piena maisījumu saņēmuši 54 mazuļi, Rēzeknē – 98, Tukumā – 31, Balvos – 28, Alūksnē – 16, Liepājā – 27, Ezerē – 23, Jelgavā – 97, Smiltenē – 30, Jēkabpilī – 31, Amatā – 24, Viesītē – 58, Limbažos – 45, Madonā – 84, Dagdā – 31, Ugālē – 13, Līvānos – 36, Talsos – 27, Zantē – 18, Koknesē – 22, Saldū – 12, Strenčos – 35, Viļānos – 41, Ventspilī – 35, Cēsīs – 19, Valmierā – 35, Ogrē un Ķegumā – 9 mazuļi.

Kā jau iepriekš minēts, kopumā labdarības programmai „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” septembrī „Maxima Latvija” veikalos visā Latvijā saziedoti 10444,47 eiro. No saziedotajiem līdzekļiem 7662,53 eiro saziedoti veikalu ziedojumu kastītēs pie kasēm, 2311,44 eiro no pārdotajiem AS „Tukuma piens”, AS „Laima” un SIA „Rīgas Piensaimnieks” akcijas produktiem „Maxima Latvija” veikalos, bet 470,50 eiro – ceļojošajā interaktīvajā ziedošanas stendā, kas septembrī atradās „Maxima Latvija” veikalā Tukumā. Labdarības programmai „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” septembrī saziedotie līdzekļi tika pārskaitīti Ziedot.lv fondam, kas ir projekta īstenotāji.

Septembrī aktīvākie ziedotāji bijuši rīdzinieki, veikalu ziedojumu kastītēs saziedojot 2986,70 eiro. Ievērojamu atbalstu bērniem no trūcīgām ģimenēm, kas pārsniedz 500 eiro, snieguši arī Daugavpils, Limbažu un Valmieras iedzīvotāji.

„Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” ir labdarības organizācijas Ziedot.lv un SIA „Maxima Latvija” rīkota labdarības programma sadarbībā ar reģionālajām organizācijām. Programmas mērķis ir palīdzēt ap 2000 bērnu no maznodrošinātajām ģimenēm līdz 2 gadu vecumam. Atbalsts ģimenei un bērnam tiek sniegts nedēļu pirms bērna kopšanas pabalsta saņemšanas. Šajā laikā projekta ietvaros ģimenēm katru mēnesi tiek nodrošinātas autiņbiksītes un piena maisījumi 16 eiro vērtībā, kas sedz vienas nedēļas izdevumus šīm mazulim ikdienā nepieciešamajām precēm.

„Esmu gandarīta, ka varu teikt paldies to 987 ģimeņu vārdā, kuras līdz šim varēja saņemt palīdzību. Tuvojas ziema un ikmēneša tēriņi pieaugs, tādēļ aicinām arī turpmāk ziedot un palīdzēt šīm izmisušajām ģimenēm, kurās mazulīšiem trūkst piena maisījumi un autiņbiksītes,” aicina Labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

SIA „Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību vadītājs Ivars Svilāns ir gandarīts par programmas attīstību: „Katru mēnesi redzam, ka palīdzību saņēmušo bērnu skaits aug, tāpēc esam entuziasma pilni neatlaidīgi darboties, lai palīdzību saņemtu visas ģimenes, kuras pēc tās lūdz.”

Ziedojumus labdarības programmai „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” iespējams veikt SIA „Maxima Latvija” veikalos visā Latvijā – gan ziedojumu kastītēs, gan izvēloties veikalos produktus ar īpašu akcijas zīmi „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem”, kas nozīmē, ka ražotājs ziedos 1 centu no produkta cenas mazuļu atbalstam. Šobrīd labdarības programmā ir iesaistījies AS „Tukuma piens” ar pienu un kefīru „Baltais” 2%, AS „Laima" ar dažāda veida cepumiem, konfektēm, zefīriem un dzērieniem, kā arī SIA „Rīgas Piensaimnieks” ar biezpiena sieriņu „Kārums” multipaku, ziedojot 1 centu no katra pārdotā produktu iepakojuma tikai „Maxima Latvija” veikalos. Sniegt atbalstu mazuļiem no trūcīgām ģimenēm var arī ziedojot Ziedot.lv mājas lapā (http://www.ziedot.lv/palidzi-trucigiem-mazuliem-2137) un zvanot uz ziedojumu tālruni 9006 7004 (maksa par zvanu 1,42 EUR).

Tāpat Latvijas lielākajās pilsētās ir iespējams atstāt ziedojumus īpašā interaktīvā ziedošanas stendā, palīdzot mazuļiem burtiski nostāties uz kājām (video ar interaktīvo stendu skatāms šeit: http://vimeo.com/113392368). Ziedojumu stends šobrīd atrodas „Maxima Latvija” veikalā Talsos, Rīgas ielā 8, kur veikala apmeklētājiem ir iespēja ziedot Talsu reģiona trūcīgajām ģimenēm. Pēc tam stends ceļos uz Rīgu.

Labdarības programma „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” ietilpst SIA „Maxima Latvija” ģimeņu atbalsta programmā „Augošai Latvijai”, kas apkopo dažādas uzņēmuma iniciatīvas un sadarbības projektus šajā jomā, un kuras galvenais vadmotīvs ir par ģimenei draudzīgu vidi un ērtu iepirkšanos. Vairāk iepazīties ar programmu iespējams mājas lapā www.augosai.lv.

Papildu informācija:
Jānis Beseris
SIA „Maxima Latvija” Komunikācijas vadītājs
Tālr. 29666603
e-pasts: janis.beseris@maxima.lv

www.maxima.lv, www.augosai.lv
ziedotmaxima