Aktualitātes
Tukuma Durbes estrādē norisinājās piedzīvojumu un izaicinājumu spēle „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!”

IMG 4495
  9.oktobrī Tukuma Durbes estrādē norisinājās piedzīvojumu un izaicinājumu spēle „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!”, kurā piedalījās 15 drosmīgas jauniešu komandas no Tukuma 2.vidusskolas, Pūres pamatskolas, Tukuma Raiņa ģimnāzijas, Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskolas, Zemgales vidusskolas, Irlavas vidusskolas un Engures vidusskolas.
Spēle „Jaunie Rīgas Sargi: atceries Lāčplēšus!” Latvijā tiek rīkota jau kopš 2008.gada, aicinot jauniešus piedalīties spraigās sacensībās brīvā dabā, lai pierādītu savu izturību, zināšanas un komandas saliedētību.


Pasākumu vadīja ielu vingrošanas kustības iniciators, grupas „Gainfast” solists un TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis, bet svinīgajā atklāšanā dalībniekiem uzmundrinošus vārdus veltīja Tukuma novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Volfs un Tukuma Izglītības pārvaldes vadītājs Normunds Rečs.
Pasākuma laikā Latvijas armijas instruktoru vadībā jaunieši sešās darbnīcās apguva Brīvības cīņu vēsturi, armijas disciplīnu, komandu došanu un izpildi, ievainoto aprūpi un pirmo medicīnisko palīdzību, šaušanu, slēptu pārvietošanos pēc kartes un kompasa un ierindas mācību. Pēc apgūtajām mācībām notika praktiska zināšanu un prasmju pārbaude – misija „Atceries Lāčplēšus!”, kas simulēja 1919. gada Brīvības cīņas un kuras laikā atraktīvā veidā praksē varēja pielietot iegūtās zināšanas.
Sīvā cīņā spēlē 1.vietu izcīnīja Engures vidusskolas komanda “Zvaigžņu kareivji”, iegūstot galveno balvu – jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu kopā ar TALLINK. 2.vietu ieguva Tukuma E.Birznieka - Upīša 1.pamatskolas komanda “Uguns Strēlnieki”, bet 3.vietu – Tukuma Raiņa ģimnāzijas komanda “Ziķeri”.
Spēle Tukumā bija pirmā no astoņām pusfināla spēlēm „Jauno Rīgas sargu” ciklā. Divas labākās komandas piedalīsies fināla pasākumā, kas notiks 20.novembrī Daugavpils cietoksnī.

Foto galerija