Aktualitātes

Tukuma novada Domē šā gada 22.septembrī tika saņemta Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes vēstule, kurā pašvaldība tiek informēta par videi nodarītā kaitējuma aprēķinu un zaudējumiem. Minētie zaudējumi radušies šā gada jūlijā, kad attīrīšanas iekārtām Tīle piegādātie notekūdeņi ievērojami pārsniedza noteiktās normas, kā rezultātā tos pilnībā nebija iespējams attīrīt un tie nonāca Šlokenbekas Dzirnavu ezerā, kur tika radīts nopietns kaitējums videi. Kopējā zaudējumu summa ir 9401,03 euro, kas būs jāsedz personai, kura kriminālprocesa rezultātā tiks atzīta par vainīgu ar neapstrīdamu tiesas spriedumu.

Tukuma novada Dome informē, ka apsūdzības kriminālprocesā nevienai personai joprojām nav izvirzītas un uzsver, ka SIA “Tukuma ūdens nav sodīts, un rēķins par zaudējumu atmaksu nav saņemts nedz pašvaldībā, nedz arī pašvaldības uzņēmumā SIA “Tukuma ūdens”, kā tas iepriekš ir ticis minēts plašsaziņu līdzekļos.
Tukuma novada Domei 21.09.2015. nosūtītais Ventspils reģionālās vides pārvaldes 2015.gada 17.septembra lēmums Nr. 9.4.1-13/1422 nosaka, ka “Personai, kura tiks atzīta par vainīgu kaitējuma nodarīšanā virszemes ūdeņu (Šlokenbekas dzirnavu ezeram) zivju resursiem, saskaņā ar Ministru kabineta 24.04.2007. noteikumiem Nr.280 “Noteikumi par preventīvajiem un sanācijas pasākumiem un kārtību, kādā novērtējams kaitējums videi un aprēķināmas preventīvo, neatliekamo un sanācijas pasākumu izmaksas” valsts pamatbudžetā jāieskaita 9401,03 EUR.”