Aktualitātes
Tukuma novada pašvaldības delegācijas brauciens uz Šenevjēru

P1020918
  Laikā no 10.septembra līdz 14.septembrim Tukuma novada pašvaldības pārstāvji – Tukuma novada Domes deputāts un Teritoriālās attīstības komitejas priekšsēdētājs Indulis Zariņš, Sēmes un Zentenes pagastu pārvaldes vadītāja Silvija Rabkēviča, Slampes un Džūkstes pagastu pārvaldes vadītāja Dace Pole, Tukuma tūrisma informācijas centra ceļojumu organizatore Liene Ratniece un grupas „Lavrix Band” mūziķi viesojās Tukuma novada sadraudzības pilsētā Šenevjērā (Chennevieres), Francijā. Vizītes laikā Tukuma pašvaldības delegācija piedalījās Latvijas - Šenevjēras biedrības (Les Tons de Chennevieres) 10 gadu jubilejas svinībās, kuru apmeklēja arī Latvijas Republikas vēstniecības Francijas Republikā otrā sekretāre Laura Štokmane-Guillopē un Šenevjēras pašvaldības mērs Jean-Pierre Barnaud. Svinībās pašvaldību pārstāvji uzrunāja klātesošos ar iedvesmojošām runām, apmainījās apsveikumiem un dāvanām, bet Tukuma mūziķu grupa „Lavrix Band” un vietējā mūziķu grupa rūpējās par muzikālo pavadījumu.


Viens no vizītes galvenajiem mērķiem bija veikt pārrunas par abu pašvaldību sadraudzības līguma noslēgšanu. Jau 10 gadus draudzību ar Tukuma novada pašvaldību ir veidojusi Šenevjēras sadraudzības asociācija „Les Tons de Chennevier”, attīstot sadarbību sporta un kultūras jomā, popularizējot Latviju un Tukumu Francijā. Šo 10 gadu laikā starp abām pašvaldībām ir izveidojusies cieša draudzība un pašvaldības vienojās, ka ir pienācis laiks spert nākamo soli, noslēdzot oficiālu sadraudzības līgumu. Pēc Šenevjēras pašvaldības mēra Jean-Pierre Barnaud ierosinājuma sadraudzības līgums varētu tikt parakstīts 2015.gada 21.janvārī Šenevjērā, kad pie Šenevjēras mēra paredzēta svinīga Jaungada pieņemšana. Noslēdzot sadraudzības līgumu starp pašvaldībām, tiks attīstīta sadarbība izglītības, sociālajos, kultūras un ekonomiskajos jautājumos, kas stiprinās abu pašvaldību iedzīvotāju sadraudzību, veicinās kultūras mantojuma saglabāšanu, uzņēmējdarbības veicināšanu, kā arī dažādu projektu īstenošanu.
Vizītes laikā Latvijas - Šenevjēras asociācija „Les Tonde de Chennevier” Tukuma pašvaldības delegāciju viesmīlīgi uzņēma savās ģimenēs, iepazīstināja ar Šenevjēras un Parīzes apkārtni, skaistākajām vietām un tradīcijām. Tomēr galvenais ieguvums no brauciena ir laiks, kas pavadīts savstarpējās sarunās ar Šenevjēras pašvaldības pārstāvjiem, tādējādi stiprinot draudzības saites.

P1020739

IMG 5428